nla-logo-large.png Donderdag 27 augustus 2020 Nieuwsbrief PLUC! | Next Level Klik hier voor de webversie. logo-pluc.png

Insights from outside

Beste *|AANHEF|* *|LNAME|*,

De zomervakantie is voorbij en Nederland gaat weer aan de slag. Traditioneel gezien is het najaar voor opleiders de drukste periode. Dit jaar is dat niet anders. In het najaar hebben wij weer diverse fysieke trainingen en cursussen gepland die natuurlijk volledig COVID-19 proof worden georganiseerd. Daarmee komen we tegemoet aan de behoefte van onze deelnemers en trainers. Online bijeenkomsten doen het goed, maar missen simpelweg de positieve energie die je krijgt door fysiek bij elkaar te komen. Zoals gezegd, zorgen wij dat al onze trainingen COVID-19 proof, veilig en comfortabel worden gegeven. Hoge kwaliteit en veiligheid staan voorop. Je kunt dit najaar met een gerust hart inspiratie opdoen in een fysieke training of cursus. In deze update geven we je een overzicht onze bijeenkomsten in dit najaar. Ook is het onderzoek in het kader van Finance on a Mission 2020 opgenomen. Deelnemen vraagt 10 minuten van je tijd, maar geeft je sowieso toegang tot een goed onderzoek en kans op gratis tickets voor de 2020 editie van Finance on a Mission!

Covid-19 zet bedrijven aan tot meer aandacht voor werknemer en maatschappij

Nieuws

De coronacrisis is van grote invloed op de wijze waarop bedrijven wereldwijd omgaan met hun werknemers en de maatschappij. Het uitbreken van Covid-19 heeft een groot aantal ondernemingen ertoe aangezet om meer aandacht te besteden aan hun werknemers en de rol die de onderneming in de samenleving zouden moeten vervullen. Dit blijkt uit het wereldwijde CEO Outlook van KPMG onder ruim 1.800 CEO’s

Lees verder >

High Performance Strategie Executie

Workshop

Executie is misschien wel de moeilijkste fase in het uitvoeren van een strategie. Op de heide zitten en nieuwe plannen bedenken kunnen we allemaal. Maar het uitvoeren van plannen, het volharden in een aanpak en het najagen van het goede resultaat, daar zit het echte verschil tussen middelmatig en fantastisch. Hoe doen de best presterende organisaties dat eigenlijk. In deze workshop deelt Paul Rulkens, expert op het gebied van high performance, de geheimen.


Meer informatie over deze workshop

Meer aandacht voor fraude en wet- en regelgeving bij beursgenoteerde ondernemingen

Nieuws

Accountants van ondernemingen die genoteerd zijn aan de AEX en de AMX besteden in de uitgebreide controleverklaring steeds vaker aandacht aan fraude en wet- en regelgeving. Bij bijna 90% van de bedrijven wordt in een algemene paragraaf aandacht besteed aan fraude en nog eens 80% gaat in op wet- en regelgeving. Dit blijkt uit onderzoek van KPMG onder vijftig AEX- en AMX-fondsen.

Lees verder >

Fraude en de Accountant in Business

Training

Onze training "Fraude en de Accountant in Business" is de invulling van het door de NBA verplicht gestelde onderwerp voor 2020. Daarbij sluiten we volledig aan bij het curriculum zoals de NBA dat voor ogen had, met één "twist". Deze training bevat namelijk een onderdeel leugendetectie, oftewel hoe weet je of iemand de waarheid spreekt of niet. Deelname levert 6 PE-punten op.

Meer informatie over deze training

Blockchain voor finance professionals

Cursus

Wat is de impact van blockchain op de toekomst van finance? Deze eendaagse praktijkgerichte cursus is bestemd voor innovatieve finance managers die binnen hun organisatie de juiste antwoorden moeten kunnen geven op vragen van directie, management, klanten en prospects over de stand van zaken rondom zaken als Bitcoin, cryptocurrencies, ICO’s, digitale agenda, blockchain-programma’s, use cases en blockchain-technologie. De cursus wordt gegeven door Blockchain-specialist Paul Bessems.

Waar en wanneer?

  • Dinsdag 2 November 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein

Meer informatie over deze cursus

Finance on a Mission: een nieuw platform, speciaal voor jou!

Nieuws

De digitale transformatie raakt organisaties en raakt Finance. Sterker nog, de digitale transformatie is niet meer weg te denken. Als COVID-19 ons iets bewijst is dat het feit dat digitale businessmodellen veerkrachtig zijn en dat digitale technologie ons in staat stelt door te gaan in tijden van crisis. Ondanks een lockdown toch in contact, ondanks ongekende maatregelen toch operationeel. Natuurlijk, de economie en veel organisaties worden hard geraakt, maar je kunt je tegelijk afvragen hoe deze crisis was verlopen toen we nog niet zo digitaal verbonden waren.

Lees verder >

Privé: RPA in Finance

Workshop

Als we goed om ons heen kijken dan zien we dat RPA – of tegenwoordig spreken we meer over Intelligent Automation – in rap tempo bezig is om het Finance domein te veranderen. De verwachting is dat RPA de manier van werken in de Finance functie zoals wij die nu kennen fundamenteel zal veranderen. Bestaande banen verdwijnen of gaan ingrijpend veranderen. Er komen nieuwe banen bij. Wat kan RPA nu precies, hoe werkt het en welke impact gaat het hebben op jouw organisatie en functie? In deze workshop legt Mark de Poorter, RPA Partner Tacstone, je alles tot in de kleinste details uit.

Meer informatie over deze workshop

Onderzoek Finance on a Mission 2020

Nieuws

Vorig jaar voerden de Universiteit van Amsterdam, Workday, Finance Transformation Forum en PLUC! gezamenlijk onderzoek uit naar de Finance Transformatie. Dat onderzoek heeft geleid tot een uitgebreid rapport (hier te downloaden), en was een bron aan informatie voor verschillende artikelen en publicaties. Ook in 2020 doen we onderzoek naar de Finance Transformatie. Dat doen we met dezelfde partners, aangevuld met professor Salvatore Cantale van IMD.

Lees verder >

Data Analytics voor controllers

Training

Hoe meer je beslissingen kunt nemen op basis van feiten, vanuit beschikbare en geanalyseerde data, hoe beter je beslissing wordt. De ontwikkelingen binnen data analytics gaan razendsnel en de hoeveelheid data die beschikbaar is groeit exponentieel. Datagedreven werken is de nieuwe norm. De controller die dat beheerst is in staat echt een trusted advisor te worden voor de organisatie. Ontdek en leer alles over in deze praktische training.

Meer informatie over deze training

Faillissementsgolf op de loer, derde steunpakket en maatwerk cruciaal

Nieuws

Ondernemersorganisatie ONL doet een dringende oproep aan het kabinet voor een derde steunpakket voor sectoren die ook na september nog negatieve gevolgen van de coronamaatregelen ervaren. Als de steunmaatregelen NOW, TVL en Tozo per 1 oktober worden geschrapt, volgt een enorme faillissementsgolf, waarschuwt ONL. In onder andere de horeca-, reis-, evenementen- en kermisbranche is de omzet voor veel ondernemers te sterk gedaald om zonder steun te overleven.

Lees verder >

Credit Risk Management en voorspellend vermogen

Masterclass

Over enkele jaren zal de basis van het vakgebied Credit Management radicaal anders ingevuld worden. Trending topics hierbij zijn Voorspellend Vermogen, Big Data, Credit Scoring, Artificial Intelligence en Machine Learning. Hoe past u deze nieuwe ontwikkelingen toe in uw organisatie? Wat levert het uiteindelijk op? Ontdek het in deze masterclass.

Meer informatie over deze masterclass

Kunstmatige Intelligentie toepassen in Credit Management

Masterclass

Tijdens deze eendaagse masterclass gaan we in op het begrip ‘kunstmatige intelligentie’. We nemen u mee in de wereld van kunstmatige intelligentie aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden in het credit management proces. Door deze praktische insteek is de complexe techniek goed te volgen en ziet u ook welke kansen het biedt in uw eigen organisatie.

Meer informatie over deze masterclass

Credit Policy en Treasury Statuut: opstellen, beheren en communiceren

Cursus

De eendaagse cursus ‘Credit Policy en Treasury Statuut: opstellen, beheren en communiceren ’ biedt praktische aanknopingspunten voor het opstellen en beheren van uw Credit Policy en het Treasury Statuut binnen de kaders van de voor uw organisatie relevante omgeving en met in achtneming van de actuele wet- en regelgeving.

Meer informatie over deze cursus

Strategisch Werkkapitaalbeheer

Training

Werkkapitaalbesturing leidt tot een significante reductie van risico's én kosten. In deze training krijg je concrete handvatten aangereikt die leiden tot een analyse en evenwichtige beheersing van de diverse posities van het werkkapitaal. Je kunt hiermee de kosten van het werkkapitaal en de daarbij behorende financiële risico's voor je organisatie terugdringen. De training wordt gegeven door Drs. Jean Gieskens AC CCM QT.

 

Meer informatie over deze training

Privé: De impact van digital op Finance

Workshop

In deze workshop kijken we naar actuele ontwikkelingen op het gebied van digitalisering zoals RPA, AI, Process Mining etc. Met behulp van interactieve werkvormen gaan we vervolgens op zoek naar jouw toegevoegde waarde als Finance Professional in het digitale tijdperk. De workshop wordt gegeven door Philip Ladiges van Digital Shapers. Digital Shapers helpt diverse toonaangevende organisaties op verschillende vlakken en disciplines in de digitale transformatie.

Meer informatie over deze workshop

Financiële Analyse

Training

Het snel analyseren en doorgronden van een balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht vereist de nodige kennis en oefening. In deze eendaagse training oefent u aan de hand van actuele casusposities. Via een integrale case leert u begrippen als solvabiliteit, liquiditeit, activiteit, rentabiliteit, groei, cashflow en rendement snel te berekenen en te beoordelen. De training wordt gegeven door Drs. Jean Gieskens AC CCM QT.

Meer informatie over deze training

Privé: Excel voor debiteurenbeheerders

Training

Tijdens deze training leer je vanuit praktijkcases hoe je zelfstandig je dagelijkse processen met Excel kunt optimaliseren. Het programma is zeer praktijkgericht en behandelt onderdelen als gegevens uit verschillende bronnen samenvoegen, het maken van ouderdomsanalyses en het opstellen van diverse soorten debiteurenrapportages. De training wordt gegeven door credit manager en Excel specialist Irma de Bruijn.

Meer informatie over deze training

Privé: Klantgericht incasseren

Training

Heeft u soms moeite met het voeren van een incassogesprek en vind u dit confronterend en schuift u deze gesprekken liever voor u uit? Door de incasso boodschap te brengen als een service worden deze gesprekken juist heel leuk om te doen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een klantgerichte benadering resulteert in een hoger incassoresultaat en een betere relatie met de klant. Een betere relatie zorgt vervolgens tot structureel beter betaalgedrag.

Meer informatie over deze training

Effectieve analyse en rapportage van uw debiteurenportefeuille

Cursus

Na afloop van deze eendaagse cursus ben je in staat om de debiteurenrapportage zodanig in te richten dat volledig inzicht wordt verkregen in de waarde, samenstelling en risico's van de debiteurenportefeuille. Dit is van groot belang in deze exceptionele tijden van crisis. De behandelde methoden en technieken worden getoond in een real life case zodat je de materie direct leert toe te passen. De cursus wordt gegeven door Drs. Jean Gieskens AC CCM QT.

Meer informatie over deze cursus

Agenda

19
Juni

CSRD Reporting
Aristo Utrecht Lunetten

26
Juni

Copilot in Excel voor finance professionals
Aristo Utrecht

19
September

De Credit Manager als Business Partner
Aristo Utrecht Lunetten

02
Oktober

Business Valuation
Aristo Utrecht Lunetten

08
November

Copilot in Excel voor finance professionals
Aristo Utrecht

13
November

CSRD Reporting
Aristo Utrecht Lunetten

18
November

Virtuele PE-Marathon AI in Finance | Ticket 12 PE-uren | 6 workshops naar keuze
Online

18
November

Virtuele PE-Marathon AI in Finance | Ticket 8 PE-uren | 4 workshops naar keuze
Online

Heb je misschien vragen over bovenstaande bijeenkomsten of kunnen we je helpen met een nadere toelichting of een vrijblijvend advies? Neem dan contact op via nummer 020-6721371 of per e-mail: info@nlacademy.nl

Met vriendelijke groet,
handtekening
Inka Sijtsema
Event Manager

PLUC Finance | Next Level
Jan Vrijmanstraat 293
1087 MN Amsterdam
T: 020-6721371
E: info@nlacademy.nl


Wilt u geen informatie meer ontvangen over ons trainingsaanbod? Meldt u dan af via de link hieronder.

afmelden
| gegevens wijzigen