nla-logo-large.png Donderdag 27 augustus 2020 Nieuwsbrief PLUC! | Next Level Klik hier voor de webversie. logo-pluc.png

Insights from outside

Beste *|AANHEF|* *|LNAME|*,

De zomervakantie is voorbij en Nederland gaat weer aan de slag. Traditioneel gezien is het najaar voor opleiders de drukste periode. Dit jaar is dat niet anders. In het najaar hebben wij weer diverse fysieke trainingen en cursussen gepland die natuurlijk volledig COVID-19 proof worden georganiseerd. Daarmee komen we tegemoet aan de behoefte van onze deelnemers en trainers. Online bijeenkomsten doen het goed, maar missen simpelweg de positieve energie die je krijgt door fysiek bij elkaar te komen. Zoals gezegd, zorgen wij dat al onze trainingen COVID-19 proof, veilig en comfortabel worden gegeven. Hoge kwaliteit en veiligheid staan voorop. Je kunt dit najaar met een gerust hart inspiratie opdoen in een fysieke training of cursus. In deze update geven we je een overzicht onze bijeenkomsten in dit najaar. Ook is het onderzoek in het kader van Finance on a Mission 2020 opgenomen. Deelnemen vraagt 10 minuten van je tijd, maar geeft je sowieso toegang tot een goed onderzoek en kans op gratis tickets voor de 2020 editie van Finance on a Mission!

Covid-19 zet bedrijven aan tot meer aandacht voor werknemer en maatschappij

Nieuws

De coronacrisis is van grote invloed op de wijze waarop bedrijven wereldwijd omgaan met hun werknemers en de maatschappij. Het uitbreken van Covid-19 heeft een groot aantal ondernemingen ertoe aangezet om meer aandacht te besteden aan hun werknemers en de rol die de onderneming in de samenleving zouden moeten vervullen. Dit blijkt uit het wereldwijde CEO Outlook van KPMG onder ruim 1.800 CEO’s

Lees verder >

High Performance Strategie Executie

Training

Executie is misschien wel de moeilijkste fase in het uitvoeren van een strategie. Op de heide zitten en nieuwe plannen bedenken kunnen we allemaal. Maar het uitvoeren van plannen, het volharden in een aanpak en het najagen van het goede resultaat, daar zit het echte verschil tussen middelmatig en fantastisch. Hoe doen de best presterende organisaties dat eigenlijk. In deze workshop deelt Paul Rulkens, expert op het gebied van high performance, de geheimen.


Waar en wanneer?

 • Woensdag 10 Februari 2021 - NBC Nieuwegein (inhaalsessie van 16 december 2020)

Meer informatie over deze training

Meer aandacht voor fraude en wet- en regelgeving bij beursgenoteerde ondernemingen

Nieuws

Accountants van ondernemingen die genoteerd zijn aan de AEX en de AMX besteden in de uitgebreide controleverklaring steeds vaker aandacht aan fraude en wet- en regelgeving. Bij bijna 90% van de bedrijven wordt in een algemene paragraaf aandacht besteed aan fraude en nog eens 80% gaat in op wet- en regelgeving. Dit blijkt uit onderzoek van KPMG onder vijftig AEX- en AMX-fondsen.

Lees verder >

Fraude en de Accountant in Business

Training

Onze training "Fraude en de Accountant in Business" is de invulling van het door de NBA verplicht gestelde onderwerp voor 2020. Daarbij sluiten we volledig aan bij het curriculum zoals de NBA dat voor ogen had, met één "twist". Deze training bevat namelijk een onderdeel leugendetectie, oftewel hoe weet je of iemand de waarheid spreekt of niet. Deelname levert 6 PE-punten op.

Waar en wanneer?

 • Woensdag 23 September 2020 - Rotterdam (Van Nelle Fabriek, Rotterdam)

Meer informatie over deze training

Blockchain voor Finance Professionals

Cursus

Wat is de impact van blockchain op de toekomst van finance? Deze eendaagse praktijkgerichte cursus is bestemd voor innovatieve finance managers die binnen hun organisatie de juiste antwoorden moeten kunnen geven op vragen van directie, management, klanten en prospects over de stand van zaken rondom zaken als Bitcoin, cryptocurrencies, ICO’s, digitale agenda, blockchain-programma’s, use cases en blockchain-technologie. De cursus wordt gegeven door Blockchain-specialist Paul Bessems. Deze cursus is ook via een livestream in Zoom te volgen. 

Waar en wanneer?

 • Donderdag 27 Mei 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Dinsdag 2 November 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein

Meer informatie over deze cursus

Finance on a Mission: een nieuw platform, speciaal voor jou!

Nieuws

De digitale transformatie raakt organisaties en raakt Finance. Sterker nog, de digitale transformatie is niet meer weg te denken. Als COVID-19 ons iets bewijst is dat het feit dat digitale businessmodellen veerkrachtig zijn en dat digitale technologie ons in staat stelt door te gaan in tijden van crisis. Ondanks een lockdown toch in contact, ondanks ongekende maatregelen toch operationeel. Natuurlijk, de economie en veel organisaties worden hard geraakt, maar je kunt je tegelijk afvragen hoe deze crisis was verlopen toen we nog niet zo digitaal verbonden waren.

Lees verder >

RPA in Finance

Training

Als we de voorspellingen mogen geloven gaat Robotics veel banen kosten. Ook binnen Finance is de verwachting dat Robotic Process Automation (RPA) werk gaat overnemen, vooral in transactionele processen. Maar wat kan RPA doen, hoe werkt het en welke impact gaat het precies hebben op jou? In deze training legt Mark de Poorter, RPA Partner Tacstone, je alles tot in de kleinste details uit.

Waar en wanneer?

 • Woensdag 18 November 2020 - Green Village Nieuwegein

Meer informatie over deze training

Onderzoek Finance on a Mission 2020

Nieuws

Vorig jaar voerden de Universiteit van Amsterdam, Workday, Finance Transformation Forum en PLUC! gezamenlijk onderzoek uit naar de Finance Transformatie. Dat onderzoek heeft geleid tot een uitgebreid rapport (hier te downloaden), en was een bron aan informatie voor verschillende artikelen en publicaties. Ook in 2020 doen we onderzoek naar de Finance Transformatie. Dat doen we met dezelfde partners, aangevuld met professor Salvatore Cantale van IMD.

Lees verder >

Data Analytics

Training

Data heeft de toekomst. Hoe meer je beslissingen kunt nemen op basis van beschikbare data hoe beter de beslissing wordt. De ontwikkelingen binnen data analytics gaan dan ook razendsnel. Artificial Intelligence en machine learning, het zorgt voor een versnelling en een verbetering van de manier waarop we beslissingen nemen. Hoor er alles over in deze training onder leiding van Marco de Jong, Business Scientist en CEO bij Experience Data.


Meer informatie over deze training

Faillissementsgolf op de loer, derde steunpakket en maatwerk cruciaal

Nieuws

Ondernemersorganisatie ONL doet een dringende oproep aan het kabinet voor een derde steunpakket voor sectoren die ook na september nog negatieve gevolgen van de coronamaatregelen ervaren. Als de steunmaatregelen NOW, TVL en Tozo per 1 oktober worden geschrapt, volgt een enorme faillissementsgolf, waarschuwt ONL. In onder andere de horeca-, reis-, evenementen- en kermisbranche is de omzet voor veel ondernemers te sterk gedaald om zonder steun te overleven.

Lees verder >

Credit Risk Management en voorspellend vermogen

Masterclass

Over enkele jaren zal de basis van het vakgebied Credit Management radicaal anders ingevuld worden. Trending topics hierbij zijn Voorspellend Vermogen, Big Data, Credit Scoring, Artificial Intelligence en Machine Learning. Hoe past u deze nieuwe ontwikkelingen toe in uw organisatie? Wat levert het uiteindelijk op? Ontdek het in deze masterclass.

Waar en wanneer?

 • Donderdag 24 Juni 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Woensdag 10 November 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein

Meer informatie over deze masterclass

Kunstmatige Intelligentie op uw afdeling Credit Management

Masterclass

Tijdens deze eendaagse masterclass gaan we in op het begrip ‘kunstmatige intelligentie’. We nemen u mee in de wereld van kunstmatige intelligentie aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden in het credit management proces. Door deze praktische insteek is de complexe techniek goed te volgen en ziet u ook welke kansen het biedt in uw eigen organisatie.

Waar en wanneer?

 • Dinsdag 3 November 2020 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Donderdag 4 November 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein

Meer informatie over deze masterclass

Credit Policy: opstellen, beheren en communiceren

Cursus

De eendaagse cursus ‘Credit Policy opstellen, beheren en communiceren’ biedt praktische aanknopingspunten voor het opstellen en beheren van uw Credit Policy binnen de kaders van de voor uw organisatie relevante omgeving en met in achtneming van de actuele wet- en regelgeving. De cursus wordt gegeven door topdocent Jean Gieskens AC CCM QT.

Waar en wanneer?

 • Woensdag 28 April 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Woensdag 29 September 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein

Meer informatie over deze cursus

Strategisch Werkkapitaalbeheer

Training

Werkkapitaalbesturing leidt tot een significante reductie van risico's én kosten. In deze training krijg je concrete handvatten aangereikt die leiden tot een analyse en evenwichtige beheersing van de diverse posities van het werkkapitaal. Je kunt hiermee de kosten van het werkkapitaal en de daarbij behorende financiële risico's voor je organisatie terugdringen. De training wordt gegeven door Drs. Jean Gieskens AC CCM QT.

Waar en wanneer?

 • Woensdag 14 April 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Woensdag 13 Oktober 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein

Meer informatie over deze training

De impact van digital op Finance

Training

In deze training kijken we naar actuele ontwikkelingen op het gebied van digitalisering zoals RPA, AI, Process Mining etc. Met behulp van interactieve werkvormen gaan we vervolgens op zoek naar jouw toegevoegde waarde als Finance Professional in het digitale tijdperk. De training wordt gegeven door Philip Ladiges van Digital Shapers. Digital Shapers helpt diverse toonaangevende organisaties op verschillende vlakken en disciplines in de digitale transformatie.

Meer informatie over deze training

Financiële Analyse

Training

Het snel analyseren en doorgronden van een balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht vereist de nodige kennis en oefening. In deze eendaagse training oefent u aan de hand van actuele casusposities. Via een integrale case leert u begrippen als solvabiliteit, liquiditeit, activiteit, rentabiliteit, groei, cashflow en rendement snel te berekenen en te beoordelen. De training wordt gegeven door Drs. Jean Gieskens AC CCM QT.

Waar en wanneer?

 • Woensdag 9 December 2020 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Woensdag 19 Mei 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Woensdag 17 November 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein

Meer informatie over deze training

Excel voor debiteurenbeheerders

Training

Tijdens deze training leert u vanuit praktijkcases hoe u zelfstandig uw dagelijkse processen met Excel kunt optimaliseren. Het programma is zeer praktijkgericht en behandeld onderdelen als gegevens uit verschillende bronnen samenvoegen, het maken van ouderdoms- analyses, en het eenvoudig bijhouden van werklijsten. De training wordt gegeven door credit manager en Excel specialist Irma de Bruijn.

Waar en wanneer?

 • Woensdag 2 December 2020 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Woensdag 2 Juni 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Woensdag 3 November 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein

Meer informatie over deze training

Klantgericht incasseren

Training

Heeft u soms moeite met het voeren van een incassogesprek en vind u dit confronterend en schuift u deze gesprekken liever voor u uit? Door de incasso boodschap te brengen als een service worden deze gesprekken juist heel leuk om te doen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een klantgerichte benadering resulteert in een hoger incassoresultaat en een betere relatie met de klant. Een betere relatie zorgt vervolgens tot structureel beter betaalgedrag.

Waar en wanneer?

 • Donderdag 3 Juni 2021 - Certin Haarlem
 • Donderdag 4 November 2021 - Certin Haarlem

Meer informatie over deze training

Effectieve analyse en rapportage van uw debiteurenportefeuille

Cursus

Deze cursus biedt praktische aanknopingspunten voor het beheren van uw debiteurenportefeuille. Na afloop bent u in staat om uw debiteurenrapportage zodanig in te richten dat volledig inzicht wordt verkregen in de waarde, samenstelling en risico`s van uw debiteurenportefeuille. De cursus wordt gegeven door topdocent Jean Gieskens AC CCM QT.

Waar en wanneer?

 • Woensdag 26 Mei 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein
 • Donderdag 25 November 2021 - NBC Congrescentrum Nieuwegein

Meer informatie over deze cursus

Agenda

28
Januari

7 TRENDS VOOR KLANTGERICHT & EFFECTIEF CREDIT MANAGEMENT
Online

10
Februari

High Performance Strategie Executie
NBC Nieuwegein (inhaalsessie van 16 december 2020)

05
Maart

Microsoft 365 voor thuiswerkende finance professionals
Online workshop via MS Teams

15
Maart

Ticket 10 PE-uren virtuele PE-marathon
5 virtuele sessies van 15 maart 7 t/m 2 april - Selecteer de data in het inschrijfformulier.

15
Maart

Ticket 20 PE-uren virtuele PE-marathon
10 virtuele sessies van 15 maart 7 t/m 2 april - Selecteer de data in het inschrijfformulier.

15
Maart

Ticket 6 PE-uren virtuele PE-marathon
3 virtuele sessies van 15 maart 7 t/m 2 april - Selecteer de data in het inschrijfformulier.

14
April

Strategisch Werkkapitaalbeheer
NBC Congrescentrum Nieuwegein

16
April

Microsoft 365 voor thuiswerkende finance professionals
Online workshop via MS Teams

Heeft u vragen over onze trainingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via nummer 020-6721371 of per e-mail: info@nlacademy.nl

Met vriendelijke groet,
handtekening
Joyce Lafeber
Event Manager

Next Level Academy BV
Jan Vrijmanstraat 293
1087 MN Amsterdam
I: www.nlacademy.nl


Wilt u geen informatie meer ontvangen over ons trainingsaanbod? Meldt u dan af via de link hieronder.

afmelden
| gegevens wijzigen