Credit Policy en Treasury Statuut: opstellen, beheren en communiceren

Type
cursus

Data
In overleg

Locatie
In overleg
Investering
Op aanvraag
Aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Wat houdt deze cursus in?

Als credit, cash en/of treasury manager bent u onder meer verantwoordelijk voor het opstellen, beheren en communiceren van de Credit Policy en het Treasury Statuut. Een adequaat uitgevoerd creditmanagement beleid draagt immers bij aan het cash management en daarmee aan de continuïteit én de waarde van uw organisatie. Daarnaast dient u regelmatig zorg te dragen voor een update van de Credit Policy en het Treasury Statuut wanneer marktomstandigheden of de wet- en regelgeving rond de financiële processen veranderen.

Tenslotte dient u te bewaken dat beide beleidsdocumenten altijd in overeenstemming zijn met zowel het sales- als risico management beleid van uw organisatie. Deze eendaagse cursus biedt praktische aanknopingspunten voor het opstellen en beheren van uw Credit Policy én Treasury Statuut binnen de kaders van de voor uw organisatie relevante omgeving en met in achtneming van de actuele wet- en regelgeving

Wat leer je tijdens deze cursus?

Na afloop van deze cursus: 

 • Na afloop bent u in staat om een Credit Policy én Treasury Statuut op te stellen die geënt zijn op uw business en die verbinding leggen met relevante processen en afdelingen binnen uw organisatie.
 • U leert bij het opstellen van uw Credit Policy én Treasury Statuut rekening te houden met de impact van veranderende wet- en regelgeving op uw credit managementprocessen.
 • Als deelnemer krijgt u een model van de Credit Policy en Treasury Statuut (Word-bestand) uitgereikt waarmee u na afloop direct aan de slag kunt binnen uw eigen organisatie.

Voor wie is deze cursus bestemd?

De training is bestemd voor credit management en financial professionals. Deelname aan deze cursus levert u zeker voordeel op indien u werkzaam bent in een van de volgende functies:

 • Senior debiteurenbeheerder
 • Credit Controller
 • Credit Manager
 • Hoofd Administratie
 • Controller en Financial Manager in de B2B, de B2C en overheidsorganisaties.

Bent u Registered Credit Manager (RCM)? Dan levert deelname aan deze training 6 PE-punten op. Bovendien ontvangt u als RCM-titelhouder 10 procent korting. Noteer hiervoor uw VVCM lidnummer in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

 

Hoe ziet het programma eruit?

Inleiding en theoretisch kader 

 • Wat is een Credit Policy en wat is Treasury Statuut?
 • Waarom zijn deze beleidsdocumenten noodzakelijk en wat heeft u eraan?
 • De invloed van de organisatiedoelstellingen en de context op de CP&TS

Credit Policy en Treasury Statuut opstellen

 • Wat zijn de basisbeginselen en inhoudelijke bouwstenen van een CP&TS?
 • Wat zijn de kritische succesfactoren bij het opzetten van een CP&TS?
 • Hoe borgt u de link tussen Finance en Sales?

Credit Policy en Treasury Statuut communiceren

 • Hoe draagt u er zorg voor dat de CP&TS wordt geïmplementeerd in heel uw organisatie en accuraat wordt nageleefd?
 • Hoe belegt u taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden die voortvloeien uit de CP&TS?

Credit Policy en Treasury Statuut beheren

 • Hoe bewaakt u de actualiteitswaarde van de CP&TS en zorgt u ervoor dat de CP&TS aan blijft sluiten op veranderende wet- en regelgeving?
 • Hoe zorgt u ervoor dat de CP&TS in lijn blijft met uw business en bewaakt u bovendien de bijdrage aan de toegevoegde waarde voor uw organisatie?

Tijden

Deze cursus is filevrij georganiseerd. We starten om 10:00 uur. Tussendoor serveren we een heerlijke lunch en na afloop om 17:00 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een snack en een drankje.

 • 09:30 – 10:00 uur: Ontvangst
 • 12:30 – 13:30 uur: Lunch
 • 17:00 – 17:30 uur: Snacks & Drinks

Trainer:

Jean Gieskens
Jean Gieskens

Jean Gieskens studeerde accountancy en bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2001 is hij werkzaam als zelfstandig financial analist & planner waarbij hij zich met name toelegt op de verbinding tussen financiële en bestuurlijke processen. Binnen het financieel management is hij gespecialiseerd in het credit-, cash- en treasury management. Jean is kerndocent aan het TIAS, lector Finance aan de UvT en docent aan diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en Vlaanderen.

Jean Gieskens
Type
cursus

Data
In overleg

Locatie
In overleg

Investering
Op aanvraag

Incompany aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze eendaagse cursus bedragen € 645 per persoon excl. btw. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, fris en een lunch. Tevens wordt na afloop een snack en drankje aangeboden zodat u daarna filevrij naar huis kunt.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Credit Policy en Treasury Statuut: opstellen, beheren en communiceren

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.