Fraude en de Accountant in Business

Type
training

Data
In overleg

Locatie
In overleg
Investering
Op aanvraag
Aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Wat houdt deze training in?

Onze training “Fraude en de Accountant in Business – Basis” is de invulling van het door de NBA verplicht gestelde onderwerp voor 2019-2020. In samenwerking met NBA staan er voor 2021 drie data gepland om deze training alsnog te kunnen volgen.

De training sluit volledig aan bij het curriculum zoals de NBA dat voor ogen heeft, met één “twist”. Deze training, een samenwerking tussen Next Level en PLUC! bevat namelijk het onderdeel leugendetectie, oftewel hoe weet u of iemand de waarheid spreekt of niet. Hierdoor ontstaat een training die net even anders is dan andere trainingen. En het onderdeel leugendetectie is ook zeer goed te gebruiken wanneer je niet met (vermoedens van) fraude bezig bent!

Onze basistraining legt een koppeling tussen de harde kant en de zachte kant van fraude. Daarmee krijg je een mooi extra onderdeel aangeboden dat breed inzetbaar is in jouw dagelijkse werkzaamheden. In de training gaan we in een hoog tempo, met veel voorbeelden en met veel oefeningen, actief aan de slag met het thema fraude. Houd rekening met een intensieve dag vol eyeopeners en concrete handvatten. En, zoals je van ons mag verwachten, wordt de training gehouden op een prima locatie en is top verzorgd. De training wordt bovendien “filevrij” georganiseerd met een start om 11.00 en een einde om 18.00 uur.

Deelname aan deze training levert 7 PE uren op. Daarvan zijn 6 PE uren “gestructureerd” en is 1 PE uur “ongestructureerd”. Die is gekoppeld aan de zelfwerkzaamheid en kun je zelf opvoeren bij het registreren van de training.

In afwijking van het standaardcurriculum van de NBA, hebben wij bovendien besloten om de groepen niet groter te maken dan 14 deelnemers. Hierdoor ontstaat een compactere groep met meer ruimte voor interactie en een betere leerervaring.

De training “Fraude en de Accountant in Business” was in 2019/20 een verplicht onderwerp voor de Accountant in Business. Dankzij verlenging is het mogelijk om dit jaar alsnog een sessie te volgen en te voldoen aan de NBA verplichting. Register Controllers kunnen deze training bovendien gebruiken voor hun invulling van het onderwerp “professionele ethiek”.

Wat leer je tijdens deze training?

  • Hoe u frauderisicofactoren inventariseert en daar op acteert
  • Welke ondersteuning regelgeving en gedragscodes u bieden om met mogelijke fraude om te gaan
  • Hoe fraude ontstaat
  • Hoe u herkent of iemand de waarheid spreekt

Voor wie is deze training bestemd?

De training “Fraude en de Accountant in Business” is in 2019 en 2020 een verplicht onderwerp voor de Accountant in Business. Dit programma wordt momenteel uitsluitend als incompany training aangeboden.

Hoe ziet het programma eruit?

10.30 – 11.00    Inloop

11.00 – 12.30    Blok 1: Kaders en het ontstaan van fraude

12.30 – 13.00   Lunch

13.00 – 14.30   Blok 2: Fraude voorkomen en de psychologie van controle

14.30 – 14.45    Pauze

14.45 – 16.15     Blok 3: Leugendetectie

16.15 – 16.30     Pauze

16.30 – 18.00    Blok 4: Omgaan met dilemma’s en ontwikkelingen in fraudetectie

We zorgen voor een uitstekende lunch. Aansluitend is er gelegenheid na te praten onder het genot van een borrel.

Voorwerk: preread rapport “Omgaan met vermoedens van Fraude”
Totaal 7 PE-uren, inclusief voorwerk. 6 gestructureerd en 1 ongestructureerd.

Sprekers:

Gert van Beek
Gert van Beek

Gert is een ervaren trainer en bedrijfsrechercheur. Hij begon zijn carrière bij de politie en werkte daarna voor verschillende organisaties op het gebied van bedrijfsrecherche en forensisch onderzoek. Gert is een absolute specialist op onderzoeken die te maken hebben met fraude en hij is als geen ander in staat over te brengen wat je kunt doen om frauderisicofactoren te onderkennen en de benodigde actie te ondernemen.

Gert van Beek
Dick de Groot
Dick de Groot

Dick de Groot is een ervaren bestuurlijk adviseur en (team)coach. Hij heeft als bedrijfseconoom en registercontroller langdurige financiële ervaring in allerlei leidinggevende en managementfuncties in profit, non-profit en not-for-profit organisaties. Dick is specialist in het maken van strategische plannen en businesscases en heeft ruime en brede ervaring in het begeleiden van zorginstellingen naar verzakelijking en meer ondernemerschap. Heeft al vele Finance Professionals gecoacht op hun weg naar businesspartner.

Dick de Groot
Type
training

Data
In overleg

Locatie
In overleg

Investering
Op aanvraag

Incompany aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Kosten:

Open Inschrijving

De investering voor deelname aan deze training is € 650 excl. BTW.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Fraude en de Accountant in Business

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.