Data Analytics voor Credit Managers

Type
cursus

Datum & locatie
 • Donderdag 28 november 2024, Aristo Utrecht Lunetten

Investering
€695 excl. BTW
Direct inschrijven

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Wat houdt deze cursus in?

Als Credit Manager ben je verantwoordelijk voor het order to cash proces binnen je organisatie. Dit proces omvat onder meer klantacceptatie, het vaststellen kredietlimieten, tijdige foutloze facturatie, het oplossen van disputen, het monitoren van debiteurenportefeuille en de overdracht van vorderingen aan een incassopartner. In al deze fases van het order to cash proces spelen data en de juiste analyse van data een cruciale rol!

In deze eendaagse cursus ‘Data Analytics voor Credit Managers’ krijg je modellen, methoden en technieken aangeboden om stap-voor-stap een fundamentele data-analyse uit te voeren die is gebaseerd op beproefde statistische beginselen. Op basis van deze analyses verkrijg je informatie die gevat wordt in grafieken die een plaats in jouw dashboard verdienen.

De informatie en grafieken vormen de grondslag om beslissingen te nemen die van toegevoegde waarde zijn voor alle fases binnen het order to cash proces maar ook voor de afdeling sales binnen jouw organisatie. Ter illustratie van alle berekeningen en analyses zal gebruik worden gemaakt van enkele real-life cases. De uitwerking van deze case vindt plaats in Excel. Neem daarom je laptop mee naar deze cursus.

Wat leer je tijdens deze cursus?

 • Fundamentele analyse van het klantenbestand én de debiteurenportefeuille aan de hand van data analytics
 • Het verzamelen, verwerken, modelleren en analyseren van data
 • Het presenteren en interpreteren van informatie uit de data analyse
 • Het nemen van beslissingen naar aanleiding van de analyse
 • Data Analytics in Excel: het gebruik van de Data Analysis ToolPak (Excel invoegtoepassing)

Voor wie is deze cursus bestemd?

De training is speciaal ontwikkeld voor credit management professionals. Deelname aan de cursus levert je zeker voordeel op als je werkzaam bent in één van de volgende functies:

 • Credit Manager
 • Credit Risk Manager
 • Hoofd debiteurenbeheer

Ben je Registered Credit Manager (RCM)? Dan levert deelname aan deze training 6 PE-punten op. Bovendien ontvang je als RCM-titelhouder 10 procent korting. Noteer hiervoor uw VVCM lidnummer in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

Hoe ziet het programma eruit?

In deze eendaagse cursus krijg je modellen, methoden en technieken aangeboden om stap-voor-stap een fundamentele data-analyse uit te voeren die is gebaseerd op beproefde statistische beginselen:

 • Introductie: data analyse klanten/debiteurenportefeuille en praktijkcase
 • Stap 1: Verzamelen, sorteren, opschonen en verwerken van data
 • Stap 2: Data Analyse met Analysis ToolPak en grafieken wizard
 • Stap 3: Scheve verdelingen in de debiteurenportefeuille analyseren met histogram en box-plots
 • Stap 4: Correlaties en regressies met klanten- en debiteurenportefeuilles

Praktijkcase data analyse en de Excel Data Analysis ToolPak

Gedurende de dag zullen de behandelde methoden en technieken telkens worden getoond in een real life case. Ter ondersteuning van deze case wordt gebruik gemaakt van Excel bestanden met rapportagemodellen die op de cursusdag zelf er beschikking worden gesteld. Neem daarom je laptop mee waarop de binnen jouw organisatie gangbare versie is geïnstalleerd en zorg dat de Excel invoegtoepassing “Analysis ToolPak” is geactiveerd.

Tijden

Deze cursus is filevrij georganiseerd. We starten om 10:00 uur. Tussendoor serveren we een heerlijke lunch en na afloop om 17:00 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een snack en een drankje.

 • 09:30 – 10:00 uur: Ontvangst
 • 12:30 – 13:30 uur: Lunch
 • 17:00 – 17:30 uur: Snacks & Drinks

Trainer:

Jean Gieskens
Jean Gieskens

Jean Gieskens studeerde accountancy en bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2001 is hij werkzaam als zelfstandig financial analist & planner waarbij hij zich met name toelegt op de verbinding tussen financiële en bestuurlijke processen. Binnen het financieel management is hij gespecialiseerd in het credit-, cash- en treasury management. Jean is kerndocent aan het TIAS, lector Finance aan de UvT en docent aan diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en Vlaanderen.

Jean Gieskens
Type
cursus

Datum & locatie
 • Donderdag 28 november 2024, Aristo Utrecht Lunetten

Investering
€695 excl. BTW

Direct inschrijven

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze eendaagse cursus bedragen € 695 per persoon excl. btw. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, fris en een lunch. Tevens wordt na afloop een snack en drankje aangeboden zodat u daarna filevrij naar huis kunt. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Data Analytics voor Credit Managers

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Vul hieronder je gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat je het inschrijfformulier hebt verstuurd ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt dan per omgaande een bevestigingsmail van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Naam training: Data Analytics voor Credit Managers

Type: cursus

Kosten: € 695 excl. BTW

Datum training:

Bij inschrijving verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Vragen? Bel 020 672 1371