nla-logo-large.png Finance on a Mission Next Level Nieuwsbrief Klik hier voor de webversie. logo-pluc.png

Beste *|AANHEF|* *|LNAME|*,

De zomervakantie staat al weer voor de deur. Om je gedachten te prikkelen en alvast ideeën te geven voor na de zomer, delen we graag een aantal artikelen van onder meer filosoof Roel Meijvis. Daarnaast tref je in deze nieuwsbrief een overzicht van alle open trainingen, workshops en masterclasses die dit najaar staan gepland. Het najaar zal voor een groot aantal van jullie in het teken staan van met het invullen van het persoonlijk PE portfolio. Om je daarbij te helpen hebben we een aantal interessante programma’s samengesteld. Zo starten we op 1 november met de nieuwe zesdaagse masterclassreeks Digital Finance onder leiding van Frieda van Belle, Digital Transformation Expert en Kees Veraart, voormalig Finance Director Germany, Austria & Benelux Parker Hannifin. De masterclassreeks is bestemd voor finance professionals die klaar zijn voor volgende stap in hun carrière en die willen doorgronden hoe je digital in kunt zetten om maximale impact te hebben. Voor wie liever korte virtuele PE-workshops volgt, en tevens zelf wil kiezen uit een zeer breed scala aan onderwerpen, starten op maandag 14 november de Virtuele Digital Finance Weken. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. Namens het team van Next Level en Finance on a Mission wensen we je een stralende zomer!

Automatiseren voor een betere wereld

Nieuws

De pandemie heeft de digitale transformatie in een stroomversnelling gebracht en hiermee het al veel langer gaande automatiseringsproces binnen organisaties in een nieuwe fase doen belanden. De pandemie heeft ons echter ook op onze eigen grenzen gewezen. Daarmee zijn we in een tijd beland waarin een blind geloof in vooruitgang niet alleen naïef, maar ook destructief is. Groei moet daarom niet enkel kwantitatief maar ook kwalitatief begrepen worden in de mate waarin zij – niet slechts zo min mogelijk schade aanricht, maar bijdraagt aan mens en milieu. Kan automatisering hierbij helpen? Kan automatisering zo’n ‘Force for Good’ zijn?

Lees verder >

Privé: Masterclassreeks Digital Finance

Masterclassreeks

De nieuwe masterclassreeks Digital Finance is bestemd voor finance professionals die klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière en die willen doorgronden hoe je digital in kunt zetten om maximale impact te hebben. Je krijgt les van verschillende topdocenten die jarenlang actief zijn in het vakgebied. Kerndocenten zijn Frieda van Belle, Digital Transformation Expert en Kees Veraart, Finance Director Germany, Austria & Benelux Parker Hannifin. Gastdocenten zijn onder meer Lodewijk Lockefeer, CFO Royal Zeelandia en Matthijs Pouwer, Business Navigation Business Partner Ingka Group Digital IKEA.

Meer informatie over deze masterclassreeks

De Klantgedreven controller

Masterclass

Een klantgedreven controller doorziet het businessmodel van de organisatie, begrijpt hoe waarde wordt gecreëerd wordt en zorgt voor verbinding tussen de verschillende onderdelen in de organisatie en haar omgeving. Ontdek in deze tweedaagse masterclass wat het betekent om vanuit een klantgedreven benadering samen te werken met andere afdelingen en stakeholders binnen jouw organisatie. Deze masterclass wordt geleid door Erik Boon en Gerard Sproncken, die vanuit hun achtergrond in finance en vele rollen als CFO als geen ander weten hoe je op een klantgedreven manier succesvol invulling geeft aan de rol van finance.

Meer informatie over deze masterclass

Van Diagnostic control naar Predictive control

Training

De eendaagse training “Van Diagnostic Control naar Predictive Control” leert business controllers welke voorspellende informatie nodig is om tot analyses te komen die de organisatie helpen om daadwerkelijk in control te komen. Je leert om verbanden te leggen tussen performance metingen (soft controls) en (financiële) doelen die de werkelijke oorzaak-gevolgrelatie vormen om de doelstellingen te kunnen behalen. Met behulp van het Canvas Business Model ontdek je hoe je correlaties kunt leggen tussen waardecreatie, sleutelprocessen en de resources binnen je organisatie.

Meer informatie over deze training

Cyber Security: optimaal beschermd in een toenemend complexe digitale wereld

Workshop

De schade van cybercriminaliteit voor het Nederlandse bedrijfsleven wordt geschat op 10 miljard per jaar en dit bedrag loopt jaarlijks verder op. Tijd om eens goed in dit onderwerp te duiken dus. Ook als Finance Professional speel je een belangrijke rol in het beschermen van de organisatie. In deze interactieve workshop kijken we naar een aantal belangrijke vorm van cybercriminaliteit en gaan we in op hoe de organisatie zich daartegen kan wapenen. We leren je digitale aanvallen herkennen en in samenhang zien.

Meer informatie over deze workshop

Vijf belangrijke afwegingen voor Finance bij een transitie naar de Cloud

Nieuws

In de gesprekken die we met leden van de community van Finance on a Mission voeren, ontvangen we regelmatig vragen over de inzet van Cloud technologie. Op basis van die vragen gingen we in gesprek met een aantal Cloud kenners op zoek naar antwoorden. In dit compacte artikel geven we je graag een beeld bij de Cloud, en gaan we in op de mogelijke voordelen die de Cloud heeft. We geven je bovendien vijf belangrijke afwegingen die je als Finance Professional moet maken bij een beslissing voor een transitie naar de Cloud.

Lees verder >

Privé: Digital Finance Weken | Ticket 6 PE-uren | 3 Virtuele workshops naar keuze

Virtuele workshopreeks

Tijdens de Digital Finance Weken bieden we je een reeks compacte virtuele workshops op het gebied van digitale technologie. Hiermee krijg je op een snelle en efficiënte manier inzicht in de belangrijkste digitale trends en ontwikkelingen. De workshops worden live via Zoom verzorgd door topsprekers uit de praktijk.

Meer informatie over deze virtuele workshopreeks

Privé: Digital Finance Weken | Ticket 10 PE-uren | 5 Virtuele workshops naar keuze

Virtuele workshopreeks

Tijdens de Digital Finance Weken bieden we je een reeks virtuele workshops op het gebied van digitale technologie. Daarmee verkrijg je op een snelle en efficiënte manier inzicht in de belangrijkste digitale trends en ontwikkelingen. De workshops zijn compact, virtueel en worden allemaal live verzorgd door topsprekers uit de praktijk. Je bepaalt zelf of je 8, 5 of 3 onderwerpen wilt volgen. Vervolgens kies je de data die het best in jouw agenda passen.

Meer informatie over deze virtuele workshopreeks

Privé: Digital Finance Weken | Ticket 16 PE-uren | 8 Virtuele workshops naar keuze

Virtuele workshopreeks

Tijdens de Digital Finance Weken bieden we je een reeks compacte virtuele workshops op het gebied van digitale technologie. Hiermee krijg je op een snelle en efficiënte manier inzicht in de belangrijkste digitale trends en ontwikkelingen. De workshops worden live via Zoom verzorgd door topsprekers uit de praktijk.

Meer informatie over deze virtuele workshopreeks

CSRD Reporting

Cursus

Sinds kort ligt er “The Next Big Thing” op het bord van de finance professional: het invulling geven aan de Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) binnen de organisatie. Deze cursus biedt tal van aanknopingspunten voor het opstellen van de rapportage conform de nieuwe wet- en regelgeving van de CSRD. Geef je de voorkeur aan een fysieke bijeenkomst om aan de slag te gaan met het verplichte NBA-onderwerp duurzaamheid? Dan is deze eendaagse cursus daarvoor een perfecte invulling. Door deelname kun je in één keer aan je PE-verplichting voor 2024 voldoen.

Waar en wanneer?

  • Woensdag 19 Juni 2024 - Aristo Utrecht Lunetten
  • Woensdag 13 November 2024 - Aristo Utrecht Lunetten

Meer informatie over deze cursus

Agenda

19
Juni

CSRD Reporting
Aristo Utrecht Lunetten

26
Juni

Copilot in Excel voor finance professionals
Aristo Utrecht

19
September

De Credit Manager als Business Partner
Aristo Utrecht Lunetten

02
Oktober

Business Valuation
Aristo Utrecht Lunetten

08
November

Copilot in Excel voor finance professionals
Aristo Utrecht

13
November

CSRD Reporting
Aristo Utrecht Lunetten

18
November

Virtuele PE-Marathon AI in Finance | Ticket 12 PE-uren | 6 workshops naar keuze
Online

18
November

Virtuele PE-Marathon AI in Finance | Ticket 8 PE-uren | 4 workshops naar keuze
Online

Heb je misschien vragen over bovenstaande bijeenkomsten of kunnen we je helpen met een nadere toelichting of een vrijblijvend advies? Neem dan contact op via nummer 020-6721371 of per e-mail: info@nlacademy.nl

Met vriendelijke groet,
handtekening
Inka Sijtsema
Event Manager

PLUC Finance | Next Level
Jan Vrijmanstraat 293
1087 MN Amsterdam
T: 020-6721371
E: info@nlacademy.nl


Wilt u geen informatie meer ontvangen over ons trainingsaanbod? Meldt u dan af via de link hieronder.

afmelden
| gegevens wijzigen