Trainingspartners

virtuele workshopreeks

Digital Finance Weken | Ticket 10 PE-uren | 5 Virtuele workshops naar keuze

Direct inschrijven

Wat houdt deze virtuele workshopreeks in?

Digitale technologie is niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk van de Finance Professional. Binnen Finance ontstaan nieuwe rollen en nieuwe manieren van werken. Het uiteindelijke doel? Een effectievere Finance functie die het mogelijk maakt voor de organisatie om betere beslissingen te nemen. De snelheid van technologische ontwikkelingen is hoog. Het is een forse uitdaging om die ontwikkelingen bij te houden. Gelukkig hoef je als Finance Professional geen specialist te zijn in alles.

Maar op de hoogte blijven van de belangrijkste trends en ontwikkelingen is essentieel en het dient twee doelen. Allereerst krijg je inzicht in de samenhang tussen de verschillende ontwikkelingen, waarmee je een belangrijke gesprekspartner blijft voor de organisatie. Daarnaast kun je specifiek beoordelen welke technologische ontwikkelingen op de korte termijn het meest relevant zijn voor jouw organisatie en eigen functioneren. Op die manier ontdek je waar je de focus kunt leggen om direct effectiever te worden.

Tijdens de Digital Finance Weken bieden we je een reeks virtuele workshops op het gebied van digitale technologie. Daarmee verkrijg je op een snelle en efficiënte manier inzicht in de belangrijkste digitale trends en ontwikkelingen. De workshops zijn compact, virtueel en worden allemaal live verzorgd door topsprekers uit de praktijk. Je bepaalt zelf of je 8, 5 of 3 onderwerpen wilt volgen. Vervolgens kies je de data die het best in jouw agenda passen.

Wat leer je tijdens deze virtuele workshopreeks?

Data Analytics – Marco de Jong
Data heeft de toekomst. Hoe meer je beslissingen kunt nemen op basis van feiten, vanuit beschikbare en geanalyseerde data, hoe beter de beslissing wordt. De ontwikkelingen binnen data analytics gaan dan ook razendsnel en de hoeveelheid data die we beschikbaar hebben groeit exponentieel. Dat biedt enorme kansen voor organisaties. Er ontstaat ruimte voor inzichten die we voorheen niet hadden, en voor het zien van nieuwe verbanden op basis waarvan het voorspellend vermogen voor succes hoger wordt. Datagedreven werken is de nieuwe norm, en de controller die dat beheerst is in staat echt een trusted advisor te worden voor de organisatie. Maar een datagedreven manier van werken is meer dan technologie, het is een mindset. In deze workshop nemen we je mee in de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van data analytics. Daarbij ontdek je hoe data analytics jou in je dagelijks werk zou kunnen ondersteunen.

Effectively Transforming Finance (Engelstalig) – Partha Basu
The house of Finance is changing rapidly as a result of the pillarization of finance functions, coupled with center-of-excellence and shared-services concepts. Most Finance functions are undergoing a transformation, but 68 procent of transformations fail. Not due to technology or tools, but to lack of pre-planning, lack of the right governance, lack of leadership buy-in, lack of change management or lack of transformational leaders. As such, people are the most important definers of success. Great processes and state-of-the-art technology need motivated people with the right skills to reach their full potential. In this workshop, Partha Basu, who has been responsible for running Finance operations and leading their transformations across the globe at AkzoNobel, and also led various initiatives in organizations like Coca-Cola, Whirlpool and Tata, shares his secrets and approach to help you lead successful Finance transformations.

IT investeringenselectiemethoden: Information Economics en Total Cost of Ownership – Jean Gieskens
Het investeren in IT-projecten heeft doorgaans grote impact op de organisatie. Een gedegen investeringsselectie is dan ook noodzakelijk. Twee methodes die het afgelopen decennium hiertoe naast elkaar werden gebruikt zijn de Information Economics (IE) methode en diverse varianten van de Total Cost of Ownership (TCO) methode. Sinds enkele jaren is echter steeds meer de overtuiging ontstaan om beide methoden complementair aan elkaar te gebruiken binnen de wereld van IT investeringen, procurement en management. In deze workshop krijg je aan de hand van een real life business case inzicht in de opzet en werking van de beide methodes en leer hoe beide methodes complementair aan elkaar kunnen worden ingezet.

Blockchain voor finance professionals – Paul Bessems
De blockchain is onder invloed van de Bitcoin een flinke hype geweest. Dat lijkt nu wat minder, maar tegelijk komt vanuit de technologie langzaam de echte potentiële waarde van de blockchain naar boven. Die waarde is gigantisch en de eerste echt goede voorbeelden krijgen een podium. De blockchain gaat ook verder dan alleen een stukje technologie. Want een succesvolle blockchain vraagt om een andere manier van denken. In laat Paul Bessems je de echte waarde van de blockchain zien. Daarbij gaan we ook in op het scheiden van de hoofd en bijzaken en laten we je helder zien waarom een succesvolle blockchain een revolutionair andere manier van organiseren is. Zo leer je de echte waarde van de blockchain snappen.

De businesscase voor SaaS/Cloud – Jos van Schaik
Cloud Computing en Software-as-a-Service businessmodellen zijn hot en maken een forse groei door. De inzet van Cloud technologie en “as-a-service” diensten biedt dan ook grote kansen. Het is van belang om vooraf goed stil te staan bij de implicaties van deze technologie. Organisaties die hier succesvol in willen zijn moeten hun strategie en businessmodellen aanpassen. Dat is niet altijd eenvoudig en raakt alle onderdelen van de organisatie. Het vergt een geïntegreerde aanpak vanuit de top. Als Finance professional is het zaak de impact op de resultaten, de cashflow en de waardeontwikkeling van de organisatie transparant te maken en het management te helpen bij het aanpassen van de businessmodellen. Wat zijn de belangrijkste indicatoren voor succes? Wat zijn de benchmarks? In deze workshop neemt Jos van Schaik je mee in de kansen en bedreigingen van SaaS en Cloud businessmodellen.

Data Visualisatie: van data naar inzichten – Jeroen Lustig
Van finance professionals wordt een pro-actieve business partner rol verwacht. De business partner van morgen voedt de organisatie pro-actief met inzichten op basis waarvan de organisatie beslissingen kan nemen. Finance heeft vaak wel alle data, maar hoe kan Finance deze data voor alle stakeholders in de organisatie op een goede manier inzichtelijk maken. Visualisatie van data wordt gezien als een van de belangrijkste onderdelen om de organisatie mee te nemen in de inzichten. Om de vinger meteen op de zere plek te leggen en om aan te zetten tot actie! Wat zijn de uitgangspunten om een goede visualisaties te creëren en hoe zorg je ervoor dat dit efficiënt in gang gezet wordt? In deze workshop data visualisatie biedt Jeroen Lustig je een concreet stappenplan om met behulp van data visualisatie je toegevoegde waarde als Finance Professional meteen te verbeteren.

Trends in Cybersecurity – Ezra Windhorst
De verdergaande digitalisering geeft veel kansen voor organisaties. De digitale transformatie zorgt voor nieuwe businessmodellen en voor betere beslissingen. Toch heeft de digitalisering ook een belangrijke schaduwzijde. Dat is de mogelijkheid die cybercriminelen met behulp van technologie hebben om organisaties en consumenten te benadelen. Phishing, ransomware, CEO-fraude, daar lees je de laatste tijd steeds vaker over en de industrie die hier achter zit veroorzaakt een schadepost van miljarden euro’s per jaar. In deze workshop neemt Ezra Windhorst, oprichter van Surelock, je in vogelvlucht mee langs de belangrijkste vormen van cybercriminaliteit. Daarbij leert hij je bovendien wat je vanuit Finance kunt doen om in afstemming met ICT te komen tot een optimale bescherming tegen cybercriminelen.

RPA Governance – Rick Teunissen
In deze workshop laten we je zien hoe RPA bijdraagt om “de robot uit de Finance Professional” te halen en hoe je daarmee ruimte creëert voor meer uitdagende werkzaamheden. RPA begint een gevestigde technologie te worden. Veel organisaties hebben al software robots ‘bots’ actief of zijn daarmee aan het experimenteren. Deze bots kunnen veel taken overnemen met name in transactionele processen. We leggen uit hoe RPA werkt en hoe het jouw werk als Finance professional kan gaan raken. Maar óók welke spelregels nodig zijn om RPA goed te laten werken. Welke rollen zijn nodig in welke fasen van het project en het beheer? Welke standaarden en principes bieden houvast? Hoe geef je sturing aan herbruikbaarheid, veiligheid en kostenefficiëntie? Waarin verschilt RPA Governance van IT Governance? Welke taken en verantwoordelijkheden beleggen we centraal en welke decentraal? Ontdek het in deze praktische workshop.

Voor wie is deze virtuele workshopreeks bestemd?

Het ticket 10 PE-uren virtuele Digital Finance Weken is bestemd voor register controllers (RC’s) en accountants in business (RA’s) die hun kennis willen verdiepen in verschillende aspecten van Digital Finance.

Hoe ziet het programma eruit?

Elke virtuele workshop bestaat uit twee blokken en een pauze met de belangrijkste inzichten op het onderwerp. De workshops worden gegeven in de ochtend van 10.00 – 12.00 uur of in de middag van 14.00 – 16.00 uur.

Een overzicht van de data en tijden waarop de virtuele workshops plaatsvinden, vind je in het inschrijfformulier helemaal onderaan deze pagina door daar te klikken op de knop “Open inschrijving”

Sprekers:

Marco de Jong
Marco de Jong

Marco de Jong is mede-oprichter en CEO van Experience Data. Experience Data houdt zich bezig met inspirerende projecten op het gebied van Big Data. Voor hij bij Experience Data ging werken was Marco directeur bij Data to Insight en werkte hij als senior manager bij EY. Marco heeft een passie voor het praktisch vertalen van de mogelijkheden van data naar organisaties. Hij weet als geen ander hoe je de business betrekt bij projecten op het gebied van Big Data en kan putten uit een schat aan ervaring.

Marco de Jong
Partha Basu
Partha Basu

Partha Basu is a seasoned Finance Executive with broad, cross-discipline, cross-industry experience in leading and transforming (Finance) teams. In his last role, he was the Head of Global Finance Operations for AkzoNobel. Partha combines his thorough knowledge of Finance operations and technology with his excellent skills as a people manager to create high-performing Finance teams. He is the author of four acclaimed books on people management.

Partha Basu
Jean Gieskens
Jean Gieskens

Jean Gieskens studeerde accountancy en bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2001 is hij werkzaam als zelfstandig financial analist & planner waarbij hij zich met name toelegt op de verbinding tussen financiële en bestuurlijke processen. Binnen het financieel management is hij gespecialiseerd in het credit-, cash- en treasury management. Jean is kerndocent aan het TIAS, lector Finance aan de UvT en docent aan diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en Vlaanderen.

Jean Gieskens
Jeroen Lustig
Jeroen Lustig

Jeroen is één van de twee oprichters van A-INSIGHTS. Tijdens zijn studie bedrijfskunde liep hij er tegenaan hoeveel publieke data er beschikbaar is over bedrijven en markten, en hoe weinig gebruik daarvan wordt gemaakt. Dat illustreert meteen het probleem: er is (te)veel data, overal en nergens, en met data heb je nog niks. Hoe zet je dit om naar inzichten die een verschil maken in de praktijk? Dat is sinds 2009 de missie van A-INSIGHTS, dat middels een online platform 300+ organisaties helpt om van publieke financiële data naar toepasbare inzichten te gaan.

Jeroen Lustig
Paul Bessems
Paul Bessems

Paul Bessems is internationaal spreker, blockchain consultant en auteur van meerdere managementboeken. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van organisatievormen die beter aansluiten op nieuwe organisatietechnologieën zoals blockchain. Daarnaast is Paul CEO van Weconet Technologies BV. Dit bedrijf houdt zich bezig met de aanleg van een algemene datanutsvoorziening en vertaalt nieuwe technologie naar concrete toepassingen.

Paul Bessems
Jos van Schaik
Jos van Schaik

Jos van Schaik is bedrijfseconoom en Register Account. Hij bekleedde al bijna 20 jaar posities als CFO in ICT georiënteerde organisaties. Daarnaast is hij vanaf het prille begin van de opkomst van Cloud technologie sterk betrokken bij deze ontwikkeling. SaaS en Cloud gebaseerde business modellen zijn daarbij een specialiteit geworden voor Jos. Als CFO is hij actief bij verschillende organisaties die hun businessmodel hebben gebaseerd op SaaS of Cloud diensten.

Jos van Schaik
Ezra Windhorst
Ezra Windhorst

Ezra Windhorst is oprichter van cybersecurity bedrijf Surelock. Als spreker enthousiasmeert Ezra jaarlijks honderden werknemers van allerlei soorten bedrijven in vrijwel elke branche. De rode draad van zijn presentaties is het geven van een uniek inkijkje in de motieven, werkwijze en trucs van cybercriminelen. Het perspectief van de aanvaller overbrengen zodat je het nut en de noodzaak van de verdediging in zult zien.

Ezra Windhorst
Rick Teunissen
Rick Teunissen

Rick Teunissen is Partner bij Tacstone. Als bedrijfseconoom en bedrijfsinformaticus voelt hij zich thuis op het snijvlak van business en ICT. In de visie van Rick staat de vraag van de business altijd centraal. Sinds 2018 is Rick intensief betrokken bij het fenomeen RPA. Het relatieve gemak waarmee deze technologie het mogelijk maakt in relatief korte tijd concrete resultaten te boeken werkt verslavend voor hem. Vanuit zijn enthousiasme neemt Rick je in zijn workshops mee in de mogelijkheden en valkuilen van RPA.

Rick Teunissen

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan 5 virtuele sessies naar keuze bedragen 795 euro exclusief btw. Je kunt kiezen uit de bovenstaande 8 onderwerpen. Deelname aan de 5 virtuele sessies levert in het totaal 10 PE-uren op. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname voor de 5 sessies die je hebt gevolgd.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Digital Finance Weken | Ticket 10 PE-uren | 5 Virtuele workshops naar keuze

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.