Cyber Security: optimaal beschermd in een toenemend complexe digitale wereld

Type
workshop

Data
In overleg

Locatie
In overleg
Investering
Op aanvraag
Aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Wat houdt deze workshop in?

Het is nog niet zo lang geleden dat de Universiteit van Maastricht een kleine 2 ton overmaakte aan cybercriminelen om weer toegang te krijgen tot haar bestanden. En de Universiteit is zeker niet het enige slachtoffer van de steeds slimmer wordende cybercrimineel. De schade voor Nederland wordt geschat op ruim 10 miljard per jaar. Tijd om hier eens goed in dit onderwerp te duiken dus. Ook als Finance Professional heb je een belangrijke rol te spelen in het beschermen van de organisatie. In deze interactieve workshop kijken we naar een aantal belangrijke vorm van cybercriminaliteit en gaan we in op hoe de organisatie zich daartegen kan wapenen. We leren je digitale aanvallen herkennen en in samenhang zien.

Bovendien leren we je hoe een hacker denkt en handelt. Samen met een ethisch hacker zie je hoe schrikbarend eenvoudig het eigenlijk is om een cyberaanval uit te voeren. Hoe snel je relevante informatie kunt vinden en hoe je die informatie kunt gebruiken in het benadelen van organisaties. Vanuit die kennis en dat besef wapenen we jou om in de organisatie het bewustzijn van de kwetsbaarheid te kunnen verhogen en, in samenwerking met IT, de juiste verdedigingslinies op te werpen.

Na deelname aan deze workshop ben je in staat de juiste vragen te stellen wanneer het gaat om informatiebeveiliging en digitale veiligheid. De workshop helpt je zo een actieve en verantwoordelijke rol te pakken om te voorkomen dat de organisatie slachtoffer wordt van cybercrime. Het onderwerp wordt toegankelijk je begrijpt hoe je toegevoegde waarde kunt bieden door het inrichten van controls vanuit opzet, bestaan en werking.

Wat leer je tijdens deze workshop?

  • Wat de risico’s op het gebied van cybercriminaliteit zijn die organisaties lopen
  • Hoe een cybercrimineel denkt en handelt
  • Joe schokkend eenvoudig cybercriminaliteit is
  • Hoe je cybersecurity, in samenwerking met IT, goed opzet en vorm geeft

Voor wie is deze workshop bestemd?

De training is bestemd voor (business) controllers en finance professionals die meer willen weten over de stormachtige ontwikkelingen op het gebied van Cyber Security zodat ze vanuit de inhoud kunnen acteren als trusted advisor voor de organisatie.

Hoe ziet het programma eruit?

09:30 – 10:00: Ontvangst
10:00 – 11:15: Introductie & context
11:30 – 12:45: Hoe hackers denken en werken
12:45 – 13:30: Break
13:30 – 15:00: Zelf op onderzoek uit in de digitale wereld
15.15 – 16:45: De organisatie wapenen en het gesprek met IT
16:45 – 17:30: Snacks & Drinks

Deze training is filevrij georganiseerd. We starten om 10:00 uur. Tussendoor serveren we een heerlijke lunch en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een snack en een drankje.

Sprekers:

Ezra Windhorst
Ezra Windhorst

Ezra Windhorst is oprichter van cybersecurity bedrijf Surelock. Als spreker enthousiasmeert Ezra jaarlijks honderden werknemers van allerlei soorten bedrijven in vrijwel elke branche. De rode draad van zijn presentaties is het geven van een uniek inkijkje in de motieven, werkwijze en trucs van cybercriminelen. Het perspectief van de aanvaller overbrengen zodat je het nut en de noodzaak van de verdediging in zult zien.

Ezra Windhorst
Jochen den Ouden
Jochen den Ouden

Jochen den Ouden gelooft als IT Security Specialist dat informatiebeveiliging alleen mogelijk is in een samenspel tussen mensen, techniek en organisatie. Deze drie schakels zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In het dagelijks leven geeft hij advies op IT Security trajecten voor profit en non-profit organisaties. Dit doet hij aan de hand van ethische hacks (pentesten) om te zien waar mogelijke lekken zijn in zowel software, hardware als mens.

Jochen den Ouden
Type
workshop

Data
In overleg

Locatie
In overleg

Investering
Op aanvraag

Incompany aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze eendaagse workshop bedragen € 695 per persoon excl. btw. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, fris en een lunch. Tevens wordt na afloop een snack en drankje aangeboden zodat u daarna filevrij naar huis kunt.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Cyber Security: optimaal beschermd in een toenemend complexe digitale wereld

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.