Partners
Trainingspartners

masterclass

De Klantgedreven Controller (voldoet voor het verplichte NBA thema continuïteit)

Direct inschrijven
02
DEC 2021
De Klantgedreven Controller (voldoet voor het verplichte NBA thema continuïteit)

The Green Village Nieuwegein op donderdag 2 en vrijdag 3 december

Wat houdt deze masterclass in?

Een klantgedreven controller snapt het businessmodel van de organisatie als geen ander en weet welke impact keuzes in dat model hebben op de resultaten van de organisaties. Een klantgedreven controller reflecteert op de impact die zij of hij heeft als een Business Partner voor de andere disciplines in de organisatie.

Vanuit die reflectie ontstaat de drive om te onderzoeken wat de ander nodig heeft om succesvoller te zijn. Zo ontstaat een fris perspectief op finance door de lens van de andere functies in de organisatie.

De essentie van de klantgedreven controller in 2 dagen:

Je leert in een hoog tempo wat jij kunt doen om het businessmodel van de organisatie te doorgronden en vertalen naar wat relevant is voor het presteren van de organisatie. Daarnaast laten we je ervaren wat het betekent om vanuit een klantgedreven benadering te werken met andere afdelingen in de organisatie. Dat doen we door vooral ook te kijken naar de behoefte die andere afdelingen hebben. Zo helpen wij je om vanuit een totaaloverzicht specifiek een rol als vertrouwd adviseur en spin in het web van de organisatie actief op te pakken.

De masterclass wordt geleid door Marc Toebes, die vanuit de eigen praktijk als geen ander weet hoe je op een klantgedreven manier invulling geeft aan de finance rol in de organisatie. We werken met gedreven (praktijk) sprekers die een goed beeld geven van Sales, HR en ICT. Zo scheppen we de randvoorwaarden voor jouw succes als klantgedreven controller.

Wat leer je tijdens deze masterclass?

  • Finance vergroot haar impact in de organisatie wanneer zij het belang van de interne klant begrijpt en effectief met de interne klant communiceert
  • Een klantgedreven controller overziet het businessmodel en de waardepropositie van een organisatie en begrijpt hoe waarde gecreëerd wordt
  • Een klantgedreven controller zorgt voor de verbinding tussen de verschillende onderdelen in de organisatie en haar omgeving
  • Effect = kwaliteit x acceptatie

Voor wie is deze masterclass bestemd?

Deze tweedaagse masterclass is niet geschikt voor iedereen. Voor een optimaal effect is het relevant dat je beschikt over een interne drive tot samenwerken. Daarnaast ben je nieuwsgierig, wil je jezelf beter leren kennen, ben je gefocust op de dialoog en durf je eigen aannames en overtuigingen ter discussie te stellen.

Op basis van een intake vooraf zorgen wij ervoor dat je past binnen het profiel dat je nodig hebt om deze masterclass succesvol te doorlopen. In dit programma zorgen we ervoor dat je met een groep op het juiste peer niveau in dialoog kunt over het vergroten van jouw effectiviteit als klantgedreven controller.

Je past perfect binnen de doelgroep voor deze masterclass als je:

  • Als controller minimaal vijf jaar werkervaring hebt en jezelf wilt ontwikkelen als een vertrouwde adviseur voor de business
  • Net bent gestart in een business partner rol en die impactvol in wilt vullen

Hoe ziet het programma er uit?

Dag 1 : Klantgedrevenheid en de relatie met Sales (Donderdag 2 december)

Dag 1 start met de introductie van de klantgedreven controller als concept. Van daaruit nemen we je mee in hoe je met behulp van het business model canvas een gedegen analyse maakt van het businessmodel van (product markt combinaties binnen) de organisatie.

Vervolgens gaan we in op de dynamiek van de persoonlijke interactie om je op dat vlak te sterken in het bouwen relaties met andere disciplines. Als laatste onderdeel van deze dag kijken we naar de relatie tussen Finance en Sales. Wat versterkt deze relatie en hoe kan Finance Sales echt in haar kracht zetten.

Dag 2 : De relatie met HR, Marketing en casus (Vrijdag 3 december)  

Dag 2 voegt de perspectieven van HR en Marketing toe aan de klantgedreven controller. Hoe kun je vanuit je rol als controller optimaal samenwerken met deze vakgebieden. De middag van deze tweede dag staat in het teken van een casus waarin alle aspecten en begrippen bij elkaar samen komen. Deze praktische casus laat je doorleven hoe een klantgedreven controller daadwerkelijk in het hart van de organisatie kan staan. Beide dagen bevatten voldoende momenten om met elkaar in dialoog te zijn en te reflecteren.

Trainer:

Drs. Marc Toebes RC
Drs. Marc Toebes RC

Marc Toebes heeft ruim 20 jaar ervaring en heeft onder andere gewerkt bij Nutricia, Philips, Philips Lighting, Healthcare en Allchiefs. Verder is hij gastdocent bij de Executive Master of Finance & Control bij de Amsterdam Business School for Finance Strategy, Cost Management and Shared Services.

Drs. Marc Toebes RC

Kosten:

Open Inschrijving

Is deze tweedaagse masterclass wat voor jou? Wanneer de volgende uitspraken je aanspreken waarschijnlijk wel:

  • Je bent nieuwsgierig, hebt een drive om het beste uit een samenwerking te halen en staat open voor een stevig stuk (zelf)reflectie;
  • Je houdt van resultaat halen en wilt van waarde zijn voor de organisatie;
  • Je hebt een voorkeur voor praktisch leren en wilt graag experimenteren met een andere aanpak.
  • Je hebt oog voor de organisatie en je wil dat verder ontwikkelen.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: De Klantgedreven Controller (voldoet voor het verplichte NBA thema continuïteit)

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Vul hieronder je gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat je het inschrijfformulier hebt verstuurd ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt dan per omgaande een bevestigingsmail van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Naam training: De Klantgedreven Controller (voldoet voor het verplichte NBA thema continuïteit)

Type: masterclass

Kosten: € 1995 excl. BTW

Datum training:

*

*

*

*

*

*

*

*

* *

Bij inschrijving verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Vragen? Bel 020 672 1371