RPA in Credit Management

Type
workshop

Data
In overleg

Locatie
In overleg
Investering
Op aanvraag
Aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Wat houdt deze workshop in?

Software robots: de kers op de taart voor Credit Management

Een van de belangrijkste ICT ontwikkelingen in de wereld is robotisering van administratieve processen, kortweg RPA. Kijk naar één van de grootste recente tech-beursgangen, die van RPA software producent UiPath. Géén hype, maar een beweging die steeds méér en verfijndere toepassingen krijgt, ook al omdat het andere ontwikkelingen volledig integreert zoals artificial intelligence, machine learning, data mining/analytics en image recognition.

En dat wordt ervaren: Steeds meer organisaties wonen RPA demo’s bij, starten een pilot of hebben inmiddels tientallen robots werkend. Door de lage kosten en eenvoud van implementatie is die drempel uitermate laag. Ook voor credit management afdelingen zien we inmiddels tientallen processen ge- RPA’d. Voor de credit manager die al goede creditmanagement software heeft, vormt RPA daarom de kers op de taart om naar best practice te komen.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Deze workshop is ontwikkeld voor credit en finance professionals die willen weten en ervaren hoe robots effectief kunnen worden ingezet binnen het credit management. We zullen behandelen wat RPA is. Hoe RPA zich verhoudt tot andere automatisering zoals credit management software. Waar RPA geschikt voor is en wat de implementatie inhoudt. Tevens gaan we in op de kosten en de baten en laten zien wat je zelf kunt doen en hoe je je daarnaast kunt laten ondersteunen door specialisten. We zullen de diepte ingaan met echte credit management robots demo’s. Tevens bouw je zelf aan een robot samen met de andere deelnemers. Dit laat zien hoe eenvoudig het is om te starten met robots en dat jij als manager van de afdeling credit management hier zelf een pro-actieve rol in kan spelen!

Voor wie is deze workshop bestemd?

Deze workshop is bestemd voor finance en credit management professionals. Deelname levert je zeker voordeel op indien je werkzaam bent in een van de volgende functies:

 • Financieel manager
 • Credit manager
 • Hoofd debiteurenbeheer
 • Hoofd administratie

Bent u Registered Credit Manager (RCM)? Dan levert deelname aan deze training 6 PE-punten op. Bovendien ontvangt u als RCM-titelhouder 10 procent korting. Noteer hiervoor uw VVCM lidnummer in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma van deze RPA workshop is als volgt:

 • 09:30 – 10:00: Ontvangst
 • 10:00 – 10:30: Inleiding RPA
 • 10:30 – 11:00: Toepassingen van RPA
 • 11:00 – 11:15: Koffie/theepauze
 • 11:15 – 11:45: Robot demo’s
 • 11:45 – 12:15: Robots in Credit management
 • 12:15 – 13:00: Lunchpauze
 • 13:00 – 13:30: Robots in Credit management (vervolg)
 • 13:30 – 14:30: Ontwikkel samen een robot met je team
 • 14:30 – 14:45: Koffie/theepauze
 • 14:45 – 15:45: Presentatie eigen robots door teams en presentatie van ‘echte’ robot
 • 15:45 – 16:00: RPA Software: hoe ziet de markt eruit?
 • 16:00 – 16:45: Processelectie, de businesscase en het implementatie traject
 • 16:45 – 17:00: Organisatie en governance van RPA
 • 17.00 – 17.30: Snacks & Drinks

Deze workshop is filevrij georganiseerd. We starten om 10:00 uur. Tussendoor serveren we een heerlijke lunch en na afloop om 17:00 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een snack en een drankje.

Trainer:

Janpieter Koning
Janpieter Koning

Janpieter Koning is sinds 2006 partner van Tacstone, adviesbureau in digitale strategie, robotisering en procesoptimalisatie. Janpieter Koning studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en daarna postdoctoraal registeraccountant. Hij werkte van 1988 tot 1996 bij KPMG Accountants en tot 2006 bij KPMG Consulting, later Atos Origin.

Janpieter Koning
Type
workshop

Data
In overleg

Locatie
In overleg

Investering
Op aanvraag

Incompany aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze eendaagse workshop bedragen € 645 per persoon excl. btw. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, fris en een lunch. Tevens wordt na afloop een snack en drankje aangeboden zodat u daarna filevrij naar huis kunt.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: RPA in Credit Management

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.