Leiding geven aan de transformatie van finance

Type
persoonlijke leergang

Data
In overleg

Locatie
In overleg
Investering
Op aanvraag
Aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Wat houdt deze persoonlijke leergang in?

De wereld is volop in beweging. En jouw organisatie dus ook. Grote vraagstukken, die vragen om transformatie en leiderschap.  Ook jouw leiderschap. Jij bent vanuit jouw rol één van de key-players in het vorm geven en leiden van de (Finance) Transformatie.

De essentie van jouw leiderschap in de context waarin jij en jouw organisatie opereren: mensen in beweging krijgen en op de juiste manier sturing geven aan de verandering is belangrijker dan ooit.

Mariëlle de Macker en Nan Banens ademen effectief leiderschap en veranderen. Zij begeleiden jou in een mix van luchtigheid en diepgang in vier intensieve persoonlijke (online) ontmoetingen. Na deze pressure cooker heb je inzicht in jouw unieke kernkwaliteiten en persoonlijke kracht in relatie tot de omgeving waarin je verkeert. Je hebt je handvatten en een roadmap hoe je moeiteloos jouw impact en effectiviteit als leider kunt vergroten.

Wat leer je tijdens deze persoonlijke leergang?

Op basis van de Persoonlijke Kracht Test die je vooraf doet ga je in gesprek over je talenten. Je ontdekt waar jouw unieke kracht zit, en hoe je deze vertaalt in jouw uitstraling en impact.  Ook ga je op zoek naar waar je nog ruimte hebt voor verdere ontwikkeling. En hoe je hier vorm en inhoud aan kunt geven. Dit alles aan de hand van jouw actuele organisatie-situatie, dilemma’s en uitdagingen. Die dilemma’s en uitdagingen vanuit de organisatie brengen we in kaart en we voorzien je van de nodige inzichten in jouw teamdynamiek. Zo geven we je uiteindelijk de handvatten om met meer impact leiding te geven en samen te werken aan de belangrijke uitdagingen waar jij en je organisatie voor staan.

Quotes van eerdere deelnemers

 • “Een scherp inzicht in wie ik ben, wat ik wil, wat ik kan en waar ik voor sta. Voor mij leidde dit tot duidelijkheid in beslissingen die ik nam en richtingen die ik verder insloeg”
 • “Pijlsnel de kern geraakt waardoor er inzicht en beweging kwam met oog voor de context”
 • “Concrete handvatten hoe ik mijn persoonlijke kracht kan vertalen in mijn communicatiestijl en uitstraling om zo met elkaar resultaten te bereiken”.

Voor wie is deze persoonlijke leergang bestemd?

Is deze persoonlijke leergang iets voor jou? Wanneer één of meer van de volgende stellingen jou aanspreken waarschijnlijk wel:

 • Je bent nieuwsgierig, je beseft dat mensen en wat hun beweegt een key factor zijn in organisaties
 • Je houdt van resultaat halen en vraagt je af hoe je daar (nog) effectiever in kunt zijn
 • Je gelooft dat je het meest effectief bent als je in je kracht zit, en werkt het liefst vanuit die persoonlijke kracht
 • Je werkt voortdurend aan jouw eigen leiderschap, en bent op zoek naar een korte, krachtige ‘injectie’ waarop je verder kunt bouwen
 • Je houdt van samenwerken, wilt graag aansluiten om zo de doelen te bereiken waar jouw organisatie voor staat.

Hoe ziet het programma eruit?

Een belangrijk onderdeel van leiderschap is jezelf kennen. Voor we starten krijg je daarom een ‘Persoonlijke kracht’ test, waaruit een nauwkeurig profiel komt wie je bent als mens en wat dit betekent voor jouw leiderschap. In een persoonlijk terugkoppelgesprek schetst Nan Banens jou de essentie van jouw profiel. Met dit profiel analyseer je vervolgens met Mariëlle de Macker in welke organisatie- en teamdynamiek jij zit. Ook zoeken we met je naar een concrete aanpak om die dynamiek te beïnvloeden voor betere resultaten. Daarnaast wordt gedurende het hele traject expliciet aandacht besteed aan de verbinding tussen inhoud en uitstraling van jouw leiderschap. Het programma vraagt van jou een tijdsinvestering van maximaal 12 uur:

 • Voorbereiding: de voorbereiding bestaat uit het completeren van de Persoonlijke Kracht test (ongeveer 1,5 uur), het formuleren van jouw persoonlijke leerdoelen en het beschrijven van de belangrijkste uitdagingen van jouw organisatie en jouw rol daarin (ongeveer 1,5 uur);
 • Profiel bespreking en persoonlijke analyse: twee x 1,5 uur (online) met Nan Banens om de essentie van jouw persoonlijke profiel te begrijpen en te doorgronden
 • Organisatie- en teamdynamiek doorgronden en beïnvloeden: twee x 1,5 uur (online) met Mariëlle de Macker om jouw persoonlijke profiel af te stemmen op de context waarin jij beweegt en uitdagingen waar jij voor staat
 • Korte en praktische opdrachten tussendoor (drie x 1 uur)

Opzet van het programma

Dit programma wordt individueel en flexibel, samen met jou, ingericht. Op basis van jouw behoefte plannen Nan en Mariëlle individuele gesprekken met je. Omdat deze virtueel zijn creëren we de optimale balans tussen impact en efficiëntie.

De voordelen van deze persoonlijke leergang:

 • Volledig individueel traject afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen, optimaal effectief
 • Volledig virtueel traject afgestemd op jouw beschikbaarheid en agenda, optimaal flexibel en efficiënt

Trainers:

Mariëlle de Macker
Mariëlle de Macker

Mariëlle is al twee decennia toonaangevend op het gebied van Human Resources in verschillende industrieën, culturen en regio’s en heeft ervaring in organisatiestrategie, verandermanagement, leiderschap, talentidentificatie en -ontwikkeling en herstructurering. In de afgelopen 20 jaar heeft ze de mogelijkheid ontwikkeld om organisaties in verschillende industrieën en volwassenheidsstadia te laten groeien en op te schalen naar een volgend niveau, altijd met een sterke focus op mensen, leiderschap en cultuur. Mariëlle is actief als onafhankelijk consultant en is daarnaast lid van de RvC van Amsterdam RAI en Maastro Maastricht.

Mariëlle de Macker
Nan Banens
Nan Banens

Nan is een zeer ervaren loopbaancoach- en imagospecialist. Zij is erkend NOLOC loopbaan- professional en gecertificeerd coach Persoonlijke Kracht Methodiek. Zij begeleidt mensen bij loopbaanvraagstukken en bij ontwikkeling in persoonlijk leiderschap. Dit doet ze voor organisaties en particulieren, in individuele gesprekken en groepsgewijs in trainingen/ workshops. Haar aanpak is helder, praktisch en persoonlijk. Haar HR expertise en haar kennis en ervaring als imagospecialist, maken dat ze het beste uit de twee vakgebieden kan aanbieden. “Inside Out”: van passies en talenten naar uitstraling. Om zakelijk maar ook prive, effectief en succesvol te kunnen functioneren, is evenwicht tussen wie je bent en wat je laat zien, belangrijk. Binnenkant en buitenkant horen bij elkaar. Nan is werkzaam als zelfstandig ondernemer.

Nan Banens
Type
persoonlijke leergang

Data
In overleg

Locatie
In overleg

Investering
Op aanvraag

Incompany aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Kosten:

Open Inschrijving

De investering voor deze persoonlijke leergang bedraagt € 1.595 ex btw. Neem voor meer informatie contact met ons op via nummer 020-6721371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Leiding geven aan de transformatie van finance

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.