Credit Risk Management en voorspellend vermogen

Type
masterclass

Data
In overleg

Locatie
In overleg
Investering
Op aanvraag
Aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Wat houdt deze masterclass in?

Over slechts enkele jaren zal de basis van het vakgebied Credit Management radicaal anders ingevuld worden. Trending topics hierbij zijn Voorspellend Vermogen, Big Data, Credit Scoring,  Artificial Intelligence en Machine Learning. Hoe past u deze nieuwe ontwikkelingen toe in uw organisatie? Wat levert het nu en uiteindelijk op?

In deze praktische Masterclass ontdekt u hoe uw organisatie deze ontwikkelingen kan implementeren en beheren, zodat u als credit management professional goed voorbereid de sterk veranderende toekomst in kan.

Wat leer je tijdens deze masterclass?

U komt direct meer te weten over de evolutie van intelligente  data, IT en de impact op de bedrijfsprocessen binnen het vakgebied Credit Management. U leert aan de hand van voorspellende indicatoren hoe uw eigen interne data u direct geautomatiseerd bruikbare business informatie verschaft.

Topspecialisten en gastsprekers geven u in een middag inzicht in de toekomst van Credit Management. In duidelijke en begrijpelijke taal krijgt u helder inzicht in wat Risico Management, Credit Scoring en voorspellende modellen inhouden.

Uw eigen historische klant- en factuurgegevens kunnen eventueel in samenhang met externe data voorspellen wie er werkelijk als eerste, of waarschijnlijk nooit zal gaan betalen. En dat voordat een vordering opeisbaar is. Op een veel eerder moment in de tijd kunt u proactief en gericht acties ondernemen, wat de kans op betaling zal vergroten en kans op non-betaling zal verkleinen.

U kunt direct aan de slag met de inhoud van deze Masterclass in uw dagelijkse praktijk. U bent in staat om een helder en onderbouwd kredietbeleid te formuleren en toe te passen. U begrijpt hoe u de uitkomsten toepast in uw Acceptatie- en Collectionsprocessen, afgestemd op de hoogste prioriteiten.

Voor wie is deze masterclass bestemd?

Deze Masterclass is bestemd voor credit management en financial professionals. Deelname aan deze cursus levert u zeker voordeel op indien u werkzaam bent in een van de volgende functies:

 • Financieel manager
 • Credit Manager
 • Hoofd debiteurenbeheer
 • Hoofd administratie
 • Controller

Hoe ziet het programma eruit?

09.30 – 10.00 Ontvangst en registratie
10.00 – 16.30 Programma inclusief lunch
16.30 – 17.00 One for the road

Introductie : De kracht van voorspellen

Door: Drs. Rob Berting (dagvoorzitter)

Risk Appetite en de context binnen Credit Risk Management

 • Wat wordt nu echt onder goed Risk Management verstaan?
 • Hoe bepaal je de Risk Appetite voor je organisatie
 • De link tussen corporate Risk en Credit Risk, Big Data en voorspellend vermogen

Door: Dr. Vijay Gangadin

Strategisch kiezen voor Risk based Credit Management

 • Welke principes zijn key in het bepalen van je Credit Management strategie?
 • Hoe ontwerp je vervolgens de uitgangspunten van Risk Based Credit Management?
 • Profiteer van dynamische Credit Scoring technologieën
 • Behaal direct (financiele) voordelen door gesegmenteerde processen in te richten.
 • Behaal direct (financiële) voordelen via deze Credit Scorecards met voorspellend vermogen door zelf gesegmenteerd processen in te richten aan de hand van de uitkomsten.

Door: Roland ten Pas

Interactieve sessie 

 • Hoe werkt Credit Scoring in de praktijk?
 • Wat zijn krachtige marktontwikkelingen
 • Stellingen voor interactieve discussie
 • Met een App worden stellingen over ontwikkelingen binnen Credit Management behandeld.

Door: Rob Berting

Credit scoring en modellen met voorspellend vermogen

 • Hoe werkt Credit Scoring in de praktijk?
 • Welke variabelen leveren voorspellend vermogen op?
 • Hoe leiden uitkomsten tot een score?
 • Welke expertise heb je nodig om aan de slag te gaan binnen uw organisatie?

Door: Joris Peeters Msc

Credit scoring in specifiek B2C en B2B markten
Welke specifieke eigenschappen hebben deze markten en welke elementen zijn belangrijk en welke variabelen leveren per markt voorspellend vermogen op?

Door: Joris Peeters Msc en gastspreker(s)

Praktijkoefening

Het bouwen van een scorecard met voorspellend vermogen uit interne factuurhistorie en het inrichten van efficiënte workflows. In deze oefening beleeft u hoe een scorecard wordt gemaakt op basis van een dataset. U ervaart hoe een scorecard wordt opgebouwd en welke waarde deze oplevert. Door dit interactief te doen krijgt u een goede indruk van de functionaliteiten`, het gebruik van meerdere variabelen en begrijpt u de wereld achter de uiteindelijke waarden. U gaat ook interactief aan de slag met de uitkomsten.

Sprekers:

Rob Berting
Rob Berting

Rob Berting heeft ruim 30 jaar internationale ervaring in de IT-wereld als commercieel verantwoordelijke bij o.a. Exact, Logica en Dun & Bradstreet Benelux. Naast docent en coach op diverse universiteiten (o.a. Nyenrode) draagt hij nu als managing partner van Quantforce Software bij aan de introductie van een software-platform met voorspellende informatie vanuit eigen klantdata. Ideaal voor de Credit Manager die echt wil weten wie als eerste of nooit gaat betalen in de toekomst.

Rob Berting
Roland ten Pas
Roland ten Pas

Roland ten Pas is al ruim 30 jaar werkzaam in Credit & Financial Management als ondernemer, interim-manager, consultant en trainer. Hij heeft met ervaren ondernemerschap en zijn multidisciplinaire aanpak meer dan 100 organisaties geholpen om financieel en organisatorisch beter te presteren. Met zijn bedrijf helpt hij credit-managers van B2C en B2B organisaties, maar ook toeleveranciers in de markt, met uiteenlopende vraagstukken rondom het vakgebied Credit Management en aanverwante gebieden. Daarnaast start hij zelf ook nieuwe bedrijven, al dan niet samen met anderen, die innovatieve nieuwe producten of diensten bieden.

Roland ten Pas
Vijay Gangadin
Vijay Gangadin

Vijay Gangadin is een inspirerend en charismatisch thought leader en spreker op het gebied van strategische besluitvormingsprocessen en risicomanagement. Hij maakt complexe zaken simpel en ‘ontstapeld’ complexiteit op een wijze dat het proportioneel bij een organisatie past. In zijn workshops geeft hij snel en scherp inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement en hoe dit écht in de praktijk van waarde kan zijn.

Vijay Gangadin
Privé: Joris Peeters
Privé: Joris Peeters

Joris Peeters werkt al ruim 20 jaar binnen het vakgebied van credit Risk Management. Als afgestudeerd specialist in econometrie, AI (neurale netwerken) en marketing werkt hij nu als Chief Data Scientist en Strategic Consultant bij Altares-Dun&Bradstreet Benelux. Hij is verantwoordelijk voor het uitwerken van op maat gemaakte oplossingen voor credit risk management bij diverse (internationale) beursgenoteerde klanten. De focus ligt hierbij steeds op het beter en intensiever gebruik van data om voorspellende informatie te kunnen gebruiken voor optimale business beslissingen.

Privé: Joris Peeters
Type
masterclass

Data
In overleg

Locatie
In overleg

Investering
Op aanvraag

Incompany aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze eendaagse praktijkgerichte training bedragen 645 euro per persoon exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, lunch, koffie/thee, fris en borrel na afloop.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Credit Risk Management en voorspellend vermogen

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.