Brein in Balans, effectiever met minder stress

Type
workshop

Data
In overleg

Locatie
In overleg
Investering
Op aanvraag
Aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Wat houdt deze workshop in?

Ons brein zorgt voor de ideale afstemming van ons lichaam op de omgeving. Als (Finance) Professional leid je een druk bestaan waarbij het voor je brein een uitdaging is die afstemming te vinden. Je werkt volgens strakke deadlines, hebt altijd mail en dient als ad hoc vraagbaak voor de organisatie. En dan hebben we het nog niet eens over je mobiele telefoon en alle meetings waar je bij zit.

Al met al zorgen deze prikkels voor een drukke omgeving. Inmiddels is ook aangetoond dat een te drukke omgeving leidt tot stress. Wanneer we onszelf overvragen kan dat leiden tot vermoeidheid, slaapproblemen en moeite met ontspannen. Hoe zou het zijn wanneer we beter in staat zouden zijn onze omgeving af te stemmen op hoe het brein optimaal functioneert? In deze powerworkshop laten we je zien hoe je dat aanpakt! Wordt meteen effectiever en ervaar minder stress.

Ons huidige werk kenmerkt zich door ICT-oplossingen. E-mail, smartphones, thuis werken omdat we altijd en overal bereikbaar zijn. Zelfs onze contacten onderhouden we voor een groot deel digitaal. Maken al deze mogelijkheden ons leven gemakkelijker, of hebben we een digitaal “Trojaans Paard” binnengehaald in ons leven, zodat we nooit meer aan ontspannen toekomen. We werken vaker, langer en ver buiten kantooruren.

In deze workshop geven we je inzicht in hoe je brein werkt én ga je naar huis met concrete tips om je brein beter aan te laten sluiten bij je omgeving. Eerst verkennen we de anatomie van het brein om daarna te kijken hoe en volgens welke principes alle hersenstructuren samenwerken. Daarna gaan we aan de hand van voorbeelden en oefeningen ontdekken hoe onze werkdagen er nu uitzien en wat je concreet kunt doen om hier verandering in aan te brengen. Het resultaat: een brein in balans.

Wat leer je tijdens deze workshop?

  • Hoe je brein werkt en hoe het omgaat met grote hoeveelheden informatie
  • Waarom je besluitvorming meer reflexmatig en automatisch wordt als je moe bent
  • Met welke concrete handvatten je meer productiviteit uit je brein haalt met veel minder moeite
  • Hoe, vanuit het brein gezien, een ideale en productieve werkdag eruit ziet
  • Hoe heuristics en cognitieve biases hele slimme mensen domme dingen laten doen
  • Welke factoren de grootste invloed hebben op je stressbalans en hoe je in balans kunt blijven, ook onder hoge werkdruk

Voor wie is deze workshop bestemd?

Deze worshop is bestemd voor drukbezette (finance) professionals die zich willen verdiepen in het brein en willen ontdekken hoe het brein in balans is te brengen.

Hoe ziet het programma eruit?

15:45 – 16:00 uur   Ontvangst
16:00 – 17:45 uur   Blok 1
17:45 – 18:15 uur    Diner
18:15 – 20:00 uur   Blok 2
20:00 – 20:30 uur  Afsluiting en borrel

Deze workshop is filevrij georganiseerd. We starten om 16.00. Tussendoor serveren we een heerlijke maaltijd en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Trainer:

Andreas Wismeijer
Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op zijn proefschrift over de psychologie van geheimen. Op dit moment werkt hij aan de Universiteit van Tilburg en aan de Nyenrode Business Universiteit als Visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Andreas is een toponderzoeker die het vak goed weet te verwoorden. Deze eigenschap bezorgde hem optredens in “De Wereld Leert Door”. Voor zijn onderzoek maakt hij gebruik van recente inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie.

Andreas Wismeijer
Type
workshop

Data
In overleg

Locatie
In overleg

Investering
Op aanvraag

Incompany aanvragen

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen 460 euro per persoon exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, fris en een heerlijke maaltijd.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Brein in Balans, effectiever met minder stress

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.