PE-portfolio’s kennis onderhouden in een hybride wereld

29 augustus 2022

Als titelhouder (RA/RC/RE/RO) ben je al gewend aan het feit dat je kennis onderhoudt. En hoewel de PE regeling van de RA in business enkele jaren geleden werd aangepast blijft het principe overeind: het onderhouden van kennis is een must voor Finance Professionals die hun professie serieus nemen. 2020 en 2021 waren bijzondere jaren, want COVID-19 domineerde de maatschappij, en in hele periodes was fysiek bij elkaar komen ernstig beperkt. Wat dat betreft is het voor ons als opleider echt heerlijk om in 2022 te leven, een jaar waarin nagenoeg alles weer terug is naar normaal.

De positieve lessen van twee jaar COVID-19

Toch is de COVID-19 periode leerzaam geweest. Als opleider werden wij uitgedaagd te komen met oplossingen voor een bijzondere tijd. En die oplossing hebben we gevonden in onze virtueel live bijeenkomsten. Daarbij ontdekten we als snel wat de geheimen waren van goede digitale bijeenkomsten in een tijd waarin digitaal de norm was… voor alle bijeenkomsten. Een virtuele setting moet compact, interactief en levendig zijn. Het beste brengen wat live bijeenkomen kan brengen, en tegelijk rekening houden met het feit dat digitaal bijeenkomen meer vraagt van de concentratie dan fysiek bijeenkomen. Een hele dag online training geven, daar geloven we dus niet in. Overigens hebben we ‘en passant’ ook ontdekt waarom dat mensen werkelijk alle vormen van leren prefereren boven e-learning, maar dat leggen we later nog wel een keer uit.  De grote ontdekking van COVID-19 was vooral dat iets meer dan de helft van de deelnemers een voorkeur heeft voor virtueel live trainingen volgen. En eigenlijk snappen we dat goed. Want ga maar na. De essentie van een onderwerp meekrijgen in een compacte bijeenkomst, met interactie, maar vanuit het comfort van het eigen kantoor of huis, zonder dat je de file in moet. Dat heeft veel voordelen. En vanaf nu is het een keuze!

De toekomst is hybride

Want wij weten het zeker, de toekomst is hybride. In tijden van COVID-19 lanceerden wij gave concepten als de PE-marathon: compacte, virtueel live bijeenkomsten op verschillende thema’s die deelnemers in staat stelden verschillende onderwerpen te selecteren op momenten dat het hen uitkwam. Met interactie, keuzevrijheid, live settings en persoonlijk. Die formule was een succes. Daarom blijven we die formule gebruiken en blijven we het concept van de PE-marathon toepassen. Als deelnemer kies je hoeveel PE-uren en/of onderwerpen je wilt volgen. Daarna kies je de onderwerpen die voor jou interessant zijn en selecteer je het moment dat jij aanwezig wilt zijn. Op tijd inloggen, en na twee uur heb je de essentie te pakken. En mocht je een keer toch een setting missen? Geen probleem, de recording is beschikbaar voor je. Wij zorgen in onze marathons uiteraard voor gave onderwerpen en top sprekers die weten hoe ze digitaal moeten boeien. Dat is nog eens een fantastische manier om PE punten te scoren, of invulling te geven aan je persoonlijke PE portfolio!

Ook dit najaar hebben wij weer volop virtueel live aanbod. Ben je meer van het fysiek bij elkaar komen voor trainingen? Ook dan hebben we weer een mooi aanbod klaar staan. Kijk voor meer informatie op www.nlacademy.nl/finance

Jan Heinen, Founder Finance on a Mission