“Continuïteit” verplicht PE-onderwerp 2021

3 februari 2021

De NBA heeft de plannen voor de verdere invulling van het thema continuïteit bekend gemaakt. Op zich geen verrassing natuurlijk dat een thema als continuïteit op de agenda staat na het bijzondere jaar 2020. 2020 was een jaar waarin veel bedrijven diep zijn geraakt door de maatregelen die nodig waren om Covid-19. Maar ook een jaar waarin andere sectoren het fantastisch doen en waarin zichtbaar wordt dat nieuwe, meer digitale, businessmodellen veerkrachtig zijn. En hoewel we kunnen stellen dat deze crisis asynchroon is lijkt het een essentieel thema voor elke organisatie om bezig te zijn met weerbaarheid en continuïteit.

Verschillende onderwerpen voldoen

Voor de RA in business is het bewaken van de continuïteit één van de belangrijkste aspecten van de rol die ze in de organisatie hebben. De NBA heeft gekozen voor een thematische invulling van het onderwerp, zonder een voorgeschreven curriculum. Dat betekent dat de RA in business een vrije selectie kan maken uit beschikbare onderwerpen die te maken hebben met de continuïteit van de organisatie. Je kunt daarbij denken aan onderwerpen als business continuïteit, financiering, relevante (faillissements)wetgeving, (innovatieve) businessmodellen, scenarioplanning, risicomanagement, cashflow, duurzaamheid, digitale strategie en data-analyse. Kortom, het is een breed spectrum aan mogelijke onderwerpen dat voldoet. Het enige criterium is daarbij dat je 4 PE-uren aan het thema continuïteit besteedt.

Next Level Academy, PLUC! en continuïteit

Ook in het aanbod van Next Level Academy en PLUC! is voldoende aanbod beschikbaar op het thema continuïteit. Zo hebben we in onze virtuele PE-marathon in maart al drie compacte en dynamische workshops van 2 * 50 minuten die uitstekend binnen het thema passen. We hebben daarom ook in aanvulling op de al beschikbare tickets voor de marathon een speciaal “Continuïteitsticket” in het leven geroepen. Met dat ticket selecteer je twee onderwerpen uit de drie beschikbare onderwerpen op het gebied van continuïteit uit de Marathon en voldoe je al in maart aan dit verplichte onderwerp. In de loop van het jaar komen we uiteraard met meer manieren om je te helpen dit verplichte thema in te vullen. En zoals altijd mag je van ons absolute topkwaliteit verwachten.

Liever incompany invullen?

Wil je het verplichte thema liever incompany invullen? Dat kan natuurlijk ook. We maken dan graag een maatwerk training voor je op één of meer van de thema’s die kwalificeren. Bij het samenstellen van onze maatwerk programma’s gaan we altijd al gedegen te werk en stemmen we de inhoud helemaal af op de wensen en eisen van de organisatie. Omdat het verplichte thema dit jaar ruim is in te vullen kunnen we daar bovendien een draai aan geven die helemaal aansluit bij de specifieke continuïteitsvraagstukken die in de organisatie spelen. Wil je hier meer informatie over? Neem contact op met Jan Heinen (jan@pluc.nl, 06-46733324) en we praten graag verder over je specifieke wensen.

Jan Heinen, PLUC!