Partners
Trainingspartners

de virtuele pe-marathon

Continuïteit (verplicht onderwerp) | Ticket 4-PE uren virtuele marathon

Direct inschrijven
15
MRT 2021

Wat houdt de virtuele pe-marathon in?

In 2021 heeft de NBA continuïteit geselecteerd als verplicht onderwerp voor de RA (www.nba.nl/kwaliteitsbevordering/permanente-educatie/verplicht-pe-onderwerp). Voor de RA in business betekent het dat 4 PE uren in het portfolio worden besteed aan onderwerpen die te maken hebben met continuïteit. Next Level Academy en PLUC! organiseren in het voorjaar van 2021 een virtuele PE-marathon waarin ook drie onderwerpen zitten die direct aan het thema continuïteit zijn gekoppeld. Voor de Accountant in Business die invulling wil geven aan dit verplichte thema komen we daarom met een aanvullend ticket voor de PE-marathon: het continuïteitsticket. Dat is een ticket voor 4 PE uren waarbij je 2 van de 3 onderwerpen op het thema continuïteit kunt selecteren. Daarmee sluit je meteen aan op de sterke formule en inspirerende invulling die de PE-marathon zo succesvol maakt.

Wat leer je tijdens de virtuele pe-marathon?

Dit ticket geeft je recht op 4 PE uren. Daarmee kun je 2 virtuele live expertsessies van elk 2 uur via Zoom volgen. De sessies worden in een periode van 3 weken ieder twee keer verzorgd. Je maakt een keuze uit de onderstaande drie aan continuïteit gekoppelde expertsessies:

Financiële analyse in tijden van crisis

Hoe zie je snel dat een organisatie financieel gezond is? Hoe signaleer je de eerste tekenen van verzwakking? En waar vind je aanknopingspunten voor het verbeteren van de financiële positie? Kortom: hoe bepaal en monitor je de financial resilience van een organisatie en hoe kun je als financial hieraan een bijdrage leveren? In deze bijeenkomst onder leiding van Jean Gieskens krijg je kort en kernachtig de belangrijkste aspecten van een goede financiële analyse aangereikt.

Turnaround Management: sterker uit de Covid-19 crisis

Veel organisaties worden momenteel hard getroffen door de Covid-19 crisis. De vakgroep Turnaround Management van de Universiteit van Leiden heeft, onder leiding van Prof. dr. Adriaanse, veel onderzoek gedaan naar de fase die voorafgaat gaat een bedrijfscrisis. Het blijkt dat organisaties en hun leiders in de regel te traag reageren. Welke lessen kunnen we uit dit onderzoek leren en wat kun jij daarmee in je dagelijkse praktijk? Ontdek het in deze workshop met Jan Adriaanse zelf!  

Business Model Canvas: de basis voor effectieve Business Control

Als Finance Professional wil je jezelf ontwikkelen tot Business Partner. Dan is het van cruciaal belang dat je de business volledig begrijpt en in staat bent om de cruciale ken- en stuurgetallen te definiëren. Het Business Model Canvas is de meest actuele methode om daar de doorslaggevende stappen voor te zetten. Tijdens deze workshop neemt Hinrich Slobbe, een doorgewinterd en ervaren Finance trainer, je mee in het effectief gebruik van het Canvas in zowel een profit als non-profit omgeving.

Voor wie is de virtuele pe-marathon bestemd?

Dit ticket is bij uitstek geschikt voor de RA in business die invulling wil geven aan het verplichte onderwerp “Continuïteit” voor 2021 van de NBA. Compact, efficiënt en een keuze uit meer mogelijke onderwerpen. Overigens worden in de virtuele PE-marathon nog veel meer interessante workshops verzorgd. Mocht je ook interesse hebben in andere onderwerpen dan is het zeker de moeite waard om te kijken naar onze mogelijkheden voor tickets van 6, 10 of 20 PE-uren.

Hoe ziet het programma er uit?

Elke online sessie bestaat uit twee blokken en een pauze met de belangrijkste inzichten op het onderwerp. De sessies worden gegeven in de ochtend van 10.00 – 12.00 uur of in de middag van 14.00 – 16.00 uur.

Sprekers:

Jean Gieskens

Jean Gieskens studeerde accountancy en bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2001 is hij werkzaam als zelfstandig financial analist & planner waarbij hij zich met name toelegt op de verbinding tussen financiële en bestuurlijke processen. Binnen het financieel management is hij gespecialiseerd in het credit-, cash- en treasury management. Jean is kerndocent aan het TIAS, lector Finance aan de UvT en docent aan diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en Vlaanderen.

Jean Gieskens
Jan Adriaanse

Prof. dr. Jan Adriaanse is als hoogleraar turnaround management verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Leiden Law School, onderdeel van de Universiteit Leiden. Hij is daarnaast partner bij BFI, een corporate finance bureau in Amsterdam gespecialiseerd in oorzakenonderzoeken, bedrijfswaarderingen in geschillen en turnaround advisering. Jan heeft ruim twintig jaar ervaring als adviseur, onderzoeker en spreker op het gebied van zwaar weer ondernemen.

Jan Adriaanse
Hinrich Slobbe

Hinrich Slobbe studeerde bedrijfseconomie aan het HEAO, gevolgd door een doctoraal Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij heeft als freelance consultant Financieel Management, Human Resource Accounting en Debiteurenbeheer gewerkt voor diverse grote nationale en internationale organisaties. Daarnaast doceert Hinrich sinds 1984 aan diverse hogescholen, Business schools en Universiteiten over de vakgebieden Financieel Management, Human Resource Accounting, Strategie en Werkkapitaal.

Hinrich Slobbe

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan 2 virtuele sessies naar keuze bedragen 350 euro exclusief btw. Je kunt kiezen uit de bovenstaande drie onderwerpen. Deelname aan de 2 virtuele sessies levert de 4 PE-uren op voor het verplichte thema continuïteit. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname voor de 2 sessies die je hebt gevolgd.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Continuïteit (verplicht onderwerp) | Ticket 4-PE uren virtuele marathon

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Vul hieronder uw gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat u het inschrijfformulier geeft verstuurd bent u definitief ingeschreven. U ontvangt per omgaande een bevestigingsmail van uw inschrijving.

Naam training: Continuïteit (verplicht onderwerp) | Ticket 4-PE uren virtuele marathon

Type: de virtuele pe-marathon

Kosten: € 350 excl. BTW

Datum training: 15 maart 2021 - 2 virtuele sessies van 15 maart t/m 2 april


  Maak een keuze uit de onderstaande 3 onderwerpen

  Financiële analyse in tijden van crisis

  Woensdag 24 maart van 14:00 tot 16:00 uur (VOL)Donderdag 1 april van 10:00 tot 12:00 uur

  Turnaround Management: sterker uit de Covid-19 crisis

  Vrijdag 19 maart van 10:00 tot 12:00 uur (VOL)Donderdag 25 maart van 10:00 tot 12:00 uur

  Business Model Canvas: de basis voor effectieve Business Control

  Woensdag 17 maart van 14:00 tot 16:00 uurMaandag 29 maart van 10:00 tot 12:00 uur