Trainingspartners

workshop

Professionele Ethiek | Verplicht thema VRC | Focus “Maatschappij”

Direct inschrijven

Wat houdt deze workshop in?

Ethiek ontstaat altijd in samenspel met anderen. Opvattingen over wat wel of niet door de beugel kan veranderen met de tijd. In deze workshop Professionele Ethiek “Focus Maatschappij” kijken we naar actuele maatschappelijke ontwikkelingen rondom ethiek en hoe deze veranderende opvattingen organisaties raken.

Organisaties kunnen formeel voldoen aan de geldende wet- en regelgeving maar dit betekent niet dat ze dan ook daadwerkelijk ‘de goede dingen doen, op de juiste manier’. Bij strategische beslissingen zullen er altijd morele dilemma’s bestaan met meerdere stakeholders waarin moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Het morele dilemma van vandaag kan gezien worden als de risico’s op reputatieschade van morgen, wordt ook wel gezegd. In deze workshop gaan we vooral aan de slag met je intrinsieke ethische kompas op maatschappelijk relevante thema’s.

We bespreken thema’s als MVO en greenwashing, internationale legale constructies om belasting te ontwijken, culturele verschillen met betrekking tot arbeidsverhoudingen, het toenemende gebruik van profilering met behulp van big data, AI en kunstmatige algoritmes. We geven je wetenschappelijke inzichten en scherpen je eigen houding ten opzichte van maatschappelijke sentimenten aan.

Wat leer je tijdens deze workshop?

  • De laatste psychologische en wetenschappelijke inzichten op relevante maatschappelijke thema’s kennen
  • Hoe jij kijkt naar belangrijke maatschappelijke thema’s
  • Hoe jouw kijk op deze thema’s samenhangt met het beleid van de organisatie
  • Hoe je vanuit een eigen ethisch kompas kunt blijven handelen

Voor wie is deze workshop bestemd?

Deze workshop is bestemd voor financial professionals die zich scherp willen houden op het gebied van ethiek. Ook is deze workshop een invulling van het verplichte onderwerp voor de VRC. Deelname levert voordeel op als je werkzaam bent in een van de volgende functies:

  • CFO
  • Financieel directeur
  • Financieel manager
  • Financial controller
  • Hoofd financiële afdeling

Hoe ziet het programma er uit?

15:30 uur: Ontvangst
16:00 uur: Start blok 1
17:15 uur: Pauze
17:30 uur: Start blok 2
18:45 uur: Snack & Drinks

Deze workshop wordt filevrij georganiseerd. Na afloop kun je napraten de andere deelnemers onder het genot van een snack en een drankje zodat je daarna filevrij naar huis kunt rijden!

Trainer:

Andreas Wismeijer
Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op zijn proefschrift over de psychologie van geheimen. Op dit moment werkt hij aan de Universiteit van Tilburg en aan de Nyenrode Business Universiteit als Visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Andreas is een toponderzoeker die het vak goed weet te verwoorden. Deze eigenschap bezorgde hem optredens in “De Wereld Leert Door”. Voor zijn onderzoek maakt hij gebruik van recente inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie.

Andreas Wismeijer

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze praktijkgerichte workshop bedragen 350 euro per persoon exclusief BTW.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Professionele Ethiek | Verplicht thema VRC | Focus “Maatschappij”

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Vul hieronder je gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat je het inschrijfformulier hebt verstuurd ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt dan per omgaande een bevestigingsmail van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Naam training: Professionele Ethiek | Verplicht thema VRC | Focus “Maatschappij”

Type: workshop

Kosten: € 350 excl. BTW

Datum training:

Bij inschrijving verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Vragen? Bel 020 672 1371