Trainingspartners

virtuele training

Professionele Ethiek

Direct inschrijven

Wat houdt virtuele training in?

Ethiek ontstaat altijd in samenspel met anderen. Opvattingen over wat wel of niet door de beugel kan veranderen met de tijd. In deze training Professionele Ethiek kijken we naar actuele maatschappelijke ontwikkelingen rondom ethiek en hoe deze veranderende opvattingen organisaties raken.

Organisaties kunnen formeel voldoen aan de geldende wet- en regelgeving maar dit betekent niet dat ze dan ook daadwerkelijk ‘de goede dingen doen, op de juiste manier’. Bij strategische beslissingen zullen er altijd morele dilemma’s bestaan met meerdere stakeholders waarin moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Het morele dilemma van vandaag kan gezien worden als de risico’s op reputatieschade van morgen, wordt ook wel gezegd. In deze training gaan we vooral aan de slag met je intrinsieke ethische kompas op maatschappelijk relevante thema’s.

We bespreken thema’s als MVO en greenwashing, internationale legale constructies om belasting te ontwijken, culturele verschillen met betrekking tot arbeidsverhoudingen, het toenemende gebruik van profilering met behulp van big data, AI en kunstmatige algoritmes. We geven je wetenschappelijke inzichten en scherpen je eigen houding ten opzichte van maatschappelijke sentimenten aan.

Wat leer je tijdens virtuele training?

  • De laatste psychologische en wetenschappelijke inzichten op relevante maatschappelijke thema’s kennen
  • Hoe jij kijkt naar belangrijke maatschappelijke thema’s
  • Hoe jouw kijk op deze thema’s samenhangt met het beleid van de organisatie
  • Hoe je vanuit een eigen ethisch kompas kunt blijven handelen

Voor wie is virtuele training bestemd?

Deze training is bestemd voor financial professionals die zich scherp willen houden op het gebied van ethiek. Ook is deze training invulling van het verplichte onderwerp voor de VRC. Deelname levert voordeel op als je werkzaam bent in een van de volgende functies:

  • CFO
  • Financieel directeur
  • Financieel manager
  • Financial controller
  • Hoofd financiële afdeling

Hoe ziet het programma eruit?

14:00 uur: Blok 1
14:50 uur: Pauze
15:00 uur: Blok 2
15:50 uur: Pauze
16:00 uur: Blok 3
16.50 uur Q&A

Deze training wordt online gehouden zodat je dus geen reistijd hebt!

Trainer:

Andreas Wismeijer
Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op zijn proefschrift over de psychologie van geheimen. Op dit moment werkt hij aan de Universiteit van Tilburg en aan de Nyenrode Business Universiteit als Visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Andreas is een toponderzoeker die het vak goed weet te verwoorden. Deze eigenschap bezorgde hem optredens in “De Wereld Leert Door”. Voor zijn onderzoek maakt hij gebruik van recente inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie.

Andreas Wismeijer

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze online training bedragen 255 euro per persoon exclusief BTW. Deze training is tevens invulling van het verplichte onderwerp Professionele Ethiek voor de VRC en levert je 3 PE-uren op.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Professionele Ethiek

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.