Professionele Ethiek – Focus “Artificial Intelligence”

Type
virtuele workshop

Datum & locatie
 • Dinsdag 3 december 2024, Online
Opmerking
Virtuele workshop via Zoom van 14:00 tot 17:00 uur

Investering
€345 excl. BTW
Direct inschrijven

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Wat houdt deze virtuele workshop in?

Focus “Artificial Intelligence”

De impact van Artificial Intelligence (AI) op onze samenleving wordt steeds groter en vraagt om ethische zelfreflectie. Zeker binnen het domein van finance. Neemt AI de verschillende functies binnen finance op den duur over? Of ontstaat er juist meer werk voor finance professionals omdat algoritmes grote risico’s in zich hebben en daardoor (ethisch) getoetst moeten worden op neveneffecten? Opvattingen over wat wel of niet door de beugel kan veranderen met de tijd.

In deze virtuele workshop kijken we naar AI in finance vanuit het oogpunt van ethiek. Geld is op zichzelf ook een technologische vinding: een ruilmiddel. Geld heeft allerlei effecten en het reguleert en beheerst ons dagelijkse leven. Die mogelijkheid wordt volop ingezet: geld als sturingsmiddel en om bepaald gedrag te stimuleren. Geld als ruilmiddel is een eigen leven gaan leiden. Een financieel systeem dat zo groot is, dat hert de vraag is of het nog wel bijgestuurd kan worden.

De snelle opkomst van AI zorgt voor nieuwe functionaliteiten evenals nieuwe neveneffecten en gevaren. Alle reden om in deze virtuele workshop eens goed na te denken over AI met betrekking tot geld en de inzet van AI binnen het brede domein van finance. Dit doen we aan de hand van aansprekende voorbeelden, inzichten en praktische tools uit de techniekfilosofie: de Product Impact Tool en de Ethical Readiness Check.

Wat leer je tijdens deze virtuele workshop?

 • De laatste psychologische en wetenschappelijke inzichten op relevante technologische ontwikkelingen kennen waaronder Generatieve AI.
 • Hoe jij als individu kijkt naar deze stormachtige ontwikkelingen in relatie tot maatschappelijke impact
 • Hoe jouw kijk op de inzet van AI binnen finance samenhangt met het beleid van jouw organisatie
 • Hoe je altijd vanuit een eigen ethisch kompas kunt blijven handelen

Voor wie is deze virtuele workshop bestemd?

Deze workshop is bestemd voor financial professionals die scherp willen blijven op het gebied van ethiek. Door het volgen van deze workshop kun je als VRC-lid invulling geven aan de jaarlijkse verplichte PE-activiteit op het gebied van Professionele Ethiek. Deelname levert je sowieso voordeel op als je werkzaam bent in een van de volgende functies:

 • Financieel directeur
 • Financieel manager
 • Financial controller
 • Business controller
 • Hoofd financiële afdeling

Hoe ziet het programma eruit?

 • 14:00 uur: Blok 1
 • 14:50 uur: Pauze
 • 15:00 uur: Blok 2
 • 15:50 uur: Pauze
 • 16:00 uur: Blok 3
 • 16:50 uur Q&A
 • 17:00 uur Einde

Deze workshop wordt online gehouden via Zoom zodat je geen reistijd hebt!

Spreker:

Steven Dorrestijn
Steven Dorrestijn

Dr. Steven Dorrestijn is lector Ethiek & Technologie aan de Hogeschool Saxion. Hij promoveerde in 2012 aan de Universiteit Twente in de techniekfilosofie en studeerde werktuigbouwkunde en filosofie in Twente en in Parijs (2005-2006). Steven is gespecialiseerd in onderzoek en reflectie met betrekking tot de impact en ethiek van techniek. Hij ontwikkelde de Product Impact Tool en past deze en andere praktische werkvormen toe in ethisch paralleltrajecten voor innovaties zowel als voor onderwijs en ethische professionalisering.

Steven Dorrestijn
Type
virtuele workshop

Datum & locatie
 • Dinsdag 3 december 2024, Online
Opmerking
Virtuele workshop via Zoom van 14:00 tot 17:00 uur

Investering
€345 excl. BTW

Direct inschrijven

Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname bedragen 345 euro per persoon exclusief BTW. Door het volgen van deze workshop kun je als VRC-lid invulling geven aan de jaarlijkse verplichte PE-activiteit.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Professionele Ethiek – Focus “Artificial Intelligence”

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Vul hieronder je gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat je het inschrijfformulier hebt verstuurd ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt dan per omgaande een bevestigingsmail van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Naam training: Professionele Ethiek – Focus “Artificial Intelligence”

Type: virtuele workshop

Kosten: € 345 excl. BTW

Datum training: 3 december 2024 - Online


  Vragen? Bel 020 672 1371