Onderzoek: Waar staan we met Leren & Ontwikkelen in organisaties?

15 april 2020

In verschillende rapporten en onderzoeken geeft het World Economic Forum aan dat een significante “up- and reskilling” van medewerkers in organisaties noodzakelijk is om ook in de toekomst te zorgen dat mensen mee kunnen met de snelle technologische ontwikkelingen die op organisaties afkomen. Het belang van het blijvend ontwikkelen van medewerkers neemt daarbij steeds verder toe. De huidige COVID-19 crisis leert ons bovendien dat online veel mogelijkheden biedt in de ontwikkeling van medewerkers.

Hoe ver zijn we in Nederland?

Wij zijn heel nieuwsgierig naar hoe organisaties in Nederland kijken naar het ontwikkelen van hun medewerkers. Hoe hebben we leren en ontwikkelen in onze organisaties georganiseerd? Hoe effectief is de manier waarop organisaties medewerkers ontwikkelen? Hoe belangrijk is de online component in de leeroplossingen die organisaties bieden en zijn organisaties al klaar voor “een leven lang leren”? Het zijn belangrijke vragen waar we graag meer zicht op krijgen. Onze nieuwsgierigheid is voor Next Level Academy, InvolveMe en PLUC! dan ook reden om een onderzoek te starten naar leren en ontwikkelen in organisaties.

Help je ons mee?

Heb jij een mening over het leren en ontwikkelen van medewerkers in organisaties? En heb je een beeld bij wat de behoeften op het gebied van ontwikkeling zijn binnen de organisatie waar je werkt? Dan is je mening van grote waarde voor het afstudeeronderzoek dat Suzan van Leeuwen bij ons naar dit onderwerp doet! Je helpt trouwens niet alleen Suzan, maar uiteraard ontvang je zelf de resultaten van het onderzoek ook. Dat kan jou dan weer helpen om eens te kijken waar je organisatie staat in verhouding tot andere organisaties. Deelname aan het onderzoek kan door een korte enquête in te vullen via de link onder aan dit bericht. Het invullen van de enquête duurt 6 tot 10 minuten.

Suzan gebruikt de resultaten van het onderzoek om een supergoed afstudeeronderzoek neer te zetten. Op basis van dat onderzoek maken wij dan weer een mooie samenvatting met de belangrijkste feiten over leren en ontwikkelen op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Onder de mensen die de enquête invullen wordt bovendien een jaar gratis toegang tot InvolveMe (online leerplatform voor praktijkgerichte persoonlijke ontwikkeling van medewerkers) verloot. Help je ons mee?

Vul hier de enquête in: nl.surveymonkey.com/r/lerenenontwikkelenorganisaties 

Alvast bedankt, ook namens Suzan!

Jan Heinen, PLUC!