Klaar voor het nieuwe jaar

21 januari 2021

De derde week van 2021 al weer. En hoewel we net, uit onzekerheid over een Britse mutatie van het Corona virus, zijn geconfronteerd met scherpere maatregelen, is het toch een jaar waarin we mogen hopen op een terugkeer naar het normale. Een terugkeer naar fysiek contact en een terugkeer naar een maatschappij die weer open is. Een terugkeer ook naar de mogelijkheid om onze trainingen en workshops weer in een ruimte verzorgen. Gewoon weer met mensen onder elkaar. Dat zou een mooie toevoeging zijn op de digitale mogelijkheden die we hebben ontdekt. Want ook die mogelijkheden voorzien in een behoefte. We zijn nog niet helemaal door de zure appel heen, maar we houden vol en komen hier sterker uit.

Digitaal en fysiek

Eind vorig jaar gaf ik al aan dat we door de situatie in het afgelopen jaar versneld hebben geleerd hoe we een goede digitale leerervaring neer kunnen zetten. Van webinar tot interactieve en exclusieve “live online” settings, we weten intussen hoe het moet en hoe we de ervaring optimaal maken voor digitaal. Dat bracht ons ook tot een jaarfinale waarin we via een “virtuele PE-marathon” in twee weken tijd bijna 30 compacte workshops online verzorgden. Deelnemers konden via verschillende soorten tickets voor de marathon een eigen en persoonlijk programma samenstellen om live deel te nemen aan workshops via Zoom. Dit was een succes, met een gemiddelde waardering van een 8,3, en met ruim de helft van de mensen die aangaven dat dit de nieuwe voorkeursmanier van leren was. Digitaal blijft daarom een prominent deel van ons aanbod, ook wanneer we van Corona af zijn. “Live digitaal” als aanvullend specialisme binnen Next Level Academy en PLUC!. In 2021 starten we vanzelfsprekend digitaal en voegen we waar mogelijk weer fysieke workshops toe aan ons aanbod.

Veranderde opzet PE-regeling 2021

2021 is ook het jaar dat de nieuwe opzet van de PE-regeling voor iedere RA in Business gaat gelden. Tot juni 2021 heeft iedere RA nog de tijd om de uren die 2020 niet zijn ingevuld in te halen. Die inhaalslag mag overigens parallel lopen met de invulling volgens de nieuwe opzet. De nieuwe PE-regeling gaat uit van een persoonlijk ontwikkel portfolio dat je als RA in business maakt op basis van functie, en ontwikkelde. Daarmee vervalt de pure kwantitatieve benadering en komt er een einde aan de officieel geaccrediteerde instellingen. Als RA in business bepaal je zelf hoe en waar je opleidingen volgt. Wij denken dat de kwalitatieve benadering een goede benadering is voor persoonlijke ontwikkeling. Toch horen we ook dat het nog even zoeken is, en best een uitdaging om een goed ontwikkelplan te maken. Daar gaan we dus graag bij helpen. We hebben al jaren ervaring met het maken van goede persoonlijke ontwikkelplannen. Ook weten we als geen ander hoe we leerinterventies maken die daar invulling aan geven. Bovendien hebben we een online selfassessment tool beschikbaar die we op dit moment geschikt aan het maken zijn voor het ondersteunen van de RA in business. Overigens kun je daar ook als niet RA prima mee uit de voeten om je eigen ontwikkeling te plannen, dat is sowieso een goed idee. Binnenkort volgt de lancering van deze nieuwe omgeving, waar we uiteraard nog uitgebreid bij stil staan zodra we “live” zijn.

Wij hopen ook in 2021 je voorkeurspartner voor ontwikkeling te zijn en gaan weer ons uiterste best doen om voor jou een mooi en passend aanbod te bieden. Daarvoor ontwikkelen we stevig door. Wij hebben zin in dit hoopvolle jaar en ontmoeten jullie graag weer digitaal en/of fysiek.

Jan Heinen, PLUC!