1,5 meter FoaM, we gaan ervoor!

15 april 2020

Intussen hebben we al een aantal weken te maken met maatregelen om COVID-19 te bestrijden. De eerste signalen zijn voorzichtig positief, dus het is een strijd die we aan het winnen zijn. Daar dragen we allemaal aan bij, en dat is goed om te weten. Naast deze positieve signalen is echter ook helder dat de economie (in nagenoeg alle landen en zeker ook in Nederland) dit jaar een forse krimp laat zien. Recessie dus. Gelukkig staan we er goed voor als Nederland, en herstel kan snel gaan wanneer we de economie weer openen. Nederland bereidt zich voor op een anderhalvemetereconomie om de economische schade te beperken én het virus onder controle te houden.

Ook opleiders moeten mee…

Trainingen en evenementen worden ook zwaar geraakt door de maatregelen van het kabinet. De laatste weken hebben we nagenoeg de hele agenda voor het voorjaar aan fysieke bijeenkomsten leeg gemaakt. Geen trainingen, geen congressen, geen incompany events. We zien wel een (beperkte) transitie naar online, maar de voorkeur gaat in bijna alle gevallen naar verplaatsen. Het is natuurlijk op zich goed nieuws voor ons om te zien dat er nog altijd een voorkeur is voor fysiek bij elkaar komen. De behoefte elkaar in het echt te zien en ook non-verbale communicatie vol mee te krijgen is in ieder geval niet weg. Bij Next Level Academy en PLUC! zijn we nu druk bezig met het najaar en met de voorbereiding op evenementen in een anderhalvemetereconomie na de zomer. We stemmen af met locaties en met de organisaties waar we incompany trainingen verzorgen. We schatten in dat de anderhalvemetereconomie in het najaar ook forse impact zal hebben op grotere congressen. Het doorgaan van die congressen is een vraagteken. Ook Finance on a Mission wordt geraakt door de anderhalve meter, denken we. Maar we zetten alles op alles om ook deze editie van Finance on a Mission door te laten gaan!

Finance on a Mission gaat op 29 oktober voor anderhalve meter

En dus zijn we ook voor Finance on a Mission, dat dit jaar op 29 oktober plaats vindt, actief aan het plannen op het doorgaan, rekening houdend met de eis van anderhalve meter. We zijn met de locatie aan het kijken welke consequenties deze eis bijvoorbeeld heeft voor het maximaal aantal deelnemers. Dat ligt waarschijnlijk rond de 90, en dat past dan meteen mooi binnen de grens van 100 die eerder geldig was voor (niet bedrijfskritische) bijeenkomsten en waarvan wij verwachten dat die voorlopig nog wel van kracht blijft. Op die manier vergroten we de kans dat we hét congres voor de Finance professional die actief bezig is met de eigen toekomst door kunnen laten gaan.

Wil jij er zeker van zijn dat je een plekje hebt straks, wanneer we weer los mogen? Inschrijven kan nu we hebben beperkt de ruimte maar maken er weer een topcongres van!