Partners
Trainingspartners

virtuele leergang

Virtueel: Brein in balans, optimaal presteren in het digitale tijdperk

Direct inschrijven

Wat houdt deze virtuele leergang in?

Ons brein zorgt voor de ideale afstemming van ons lichaam op de omgeving. Als (Finance) Professional leid je een druk bestaan waarbij het voor je brein een uitdaging is een goede afstemming te vinden. Je werkt volgens strakke deadlines, hebt altijd mail en dient als ad hoc vraagbaak voor de organisatie. En dan hebben we het nog niet eens over je mobiele telefoon en alle meetings waar je bij zit. Die meetings gaan in deze bijzondere tijd bovendien ook nog eens bijna allemaal virtueel, wat de druk op een al overprikkeld brein verder laat toenemen. Bij elkaar opgeteld zorgen deze prikkels voor een drukke omgeving. Inmiddels is ook aangetoond dat een te drukke omgeving kan leiden tot stress. Wanneer we onszelf overvragen krijgen we te maken met vermoeidheid, slaapproblemen en moeite om te ontspannen. Hoe zou het zijn wanneer we beter in staat zouden zijn onze omgeving af te stemmen op hoe het brein optimaal functioneert? In deze virtuele leergang laten we je zien hoe je dat aanpakt! Wordt meteen effectiever en ervaar minder stress.

Ons huidige werk kenmerkte zich al door ICT-oplossingen, en het belang daarvan is gedurende de COVID-19 crisis alleen maar toegenomen. E-mail, smartphones, en hele dagen thuis werken en vergaderen via digitale platforms. We zijn altijd en overal bereikbaar zijn. Maken al deze mogelijkheden ons leven gemakkelijker, of hebben we een digitaal “Trojaans Paard” binnengehaald in ons leven, zodat we nooit meer aan ontspannen toekomen. We werken vaker, langer en ver buiten kantooruren. In deze virtuele leergang geven we je inzicht in hoe je brein werkt én geven we je concrete tips om je brein beter aan te laten sluiten bij je omgeving. Eerst verkennen we de anatomie van het brein om daarna te kijken hoe en volgens welke principes alle hersenstructuren samenwerken. Daarna gaan we aan de hand van voorbeelden en oefeningen ontdekken hoe onze werkdagen er nu uitzien en wat je concreet kunt doen om hier verandering in aan te brengen. Het resultaat: na vier virtuele bijeenkomsten van ruim een uur is je brein beter in balans en beter in staat overeind te blijven in een digitale wereld.

Tussen de virtual classrooms zit telkens een week, waarin je concreet aan de slag kunt met oefeningen. In de eerstvolgende bijeenkomst heb je vervolgens ruimte om met elkaar en de trainer stil te staan bij je ervaringen. Je past wat je leert daarmee meteen toe in de praktijk. Tussen de virtual classrooms door staat de trainer bovendien ter beschikking om vragen die je hebt te beantwoorden in de vorm van virtuele coaching.

Deze virtuele leergang staat onder leiding van Andreas Wismeijer, een evolutionair psycholoog, begenadigd spreker en wetenschapper. Aan de hand van praktische oefeningen en met behulp van aansprekende voorbeelden neemt Andreas je mee in de wereld van het brein en helpt hij je om een optimale balans te vinden in een wereld die bol staat van de digitale technologie. Tijdens de leergang kun je eigen casuïstiek inbrengen en actief met hem sparren in de weken tussen de virtual classrooms in.

Voor wie is deze virtuele leergang bestemd?

Deze virtuele leergang is bestemd voor (finance) professionals die willen leren hoe zij hun omgeving kunnen afstemmen op hoe het brein optimaal functioneert. Deelname aan deze virtuele leergang levert zeker voordeel op als je werkzaam bent in een van de volgende functies:

  • Financieel manager
  • Hoofd administratie
  • Controller
  • Credit manager

Hoe ziet het programma er uit?

Deze virtuele leergang wordt gedurende vier online sessies van elk 2 uur gefaciliteerd via de omgeving van Zoom. De online sessies starten om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Aansluitend is er een kwartier de tijd voor het stellen van vragen. De data waarop de online sessies plaatsvinden zijn:

  • Dinsdag 16 juni (15:00 – 17:00 uur)
  • Donderdag 25 juni (15:00 – 17:00 uur)
  • Dinsdag 30 juni (15:00 – 17:00 uur)
  • Dinsdag 07 juli (15:00 – 17:00 uur)

Trainer:

Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op zijn proefschrift over de psychologie van geheimen. Op dit moment werkt hij aan de Universiteit van Tilburg als docent en aan de Nyenrode Business Universiteit als Visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Andreas is een top onderzoeker, die het ook nog eens goed weet te verwoorden! Die eigenschap bezorgde hem al optredens in “De Wereld Leert Door”. Voor zijn onderzoek en onderwijs maakt hij gebruik van inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie. Een deel van zijn tijd besteed hij en het voor bedrijven en (semi-) overheidsinstellingen toepasbaar maken van de meest recente wetenschappelijke inzichten over psychologische processen.

Andreas Wismeijer

Kosten:

Open Training

De kosten voor deelname aan deze virtuele leergang bedraagt 995 euro per persoon exclusief BTW en levert in totaal 06 PE uren op. Na je inschrijving krijg je binnen enkele werkdagen een persoonlijke bevestigingsmail toegestuurd met daarin de link om in te loggen bij de virtuele leergang.

Incompany Training

Het is ook mogelijk om deze training op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Virtueel: Brein in balans, optimaal presteren in het digitale tijdperk

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.