Partners
Trainingspartners

virtuele leergang

Virtueel: De essentie van overtuigen

Direct inschrijven

Wat houdt deze virtuele leergang in?

Je kunt gelijk hebben, maar gelijk krijgen is waar het echt om gaat. En soms krijg je geen gelijk waar je het wel hebt. Mensen overtuigen is, zo blijkt vaak genoeg, een kunst. Een boodschap overtuigend brengen, de juiste opbouw en argumenten gebruiken en een gesprek op de juiste koers houden om je punt goed over te brengen is niet gemakkelijk. Want je krijgt te maken met emotie, met non argumenten en met weerstand. In deze virtuele leergang leer je de essentie van het overtuigen op verschillende vlakken. Denk bijvoorbeeld aan het overtuigen in presentaties, in het overbrengen van je standpunten en in het omgaan met afleiding in gesprekken. In vier concrete blokken van een uur brengen we je precies die vaardigheden bij die jij nodig hebt om elke boodschap met meer overtuiging te brengen en te onderbouwen.

In deze leergang “de essentie van overtuigen” gaan we in op hoe je slim en snel effectiever kunt worden in gesprekken en in presenteren. We leren je concreet hoe je overeind blijft, ongeacht wat op je af komt. Het resultaat: in vier virtuele bijeenkomsten direct effectiever in het overtuigen van anderen.

Tussen de virtual classrooms zit telkens een week, waarin je concreet aan de slag kunt met oefeningen. In de eerstvolgende bijeenkomst heb je vervolgens ruimte om met elkaar en de trainer stil te staan bij je ervaringen. Je past wat je leert daarmee meteen toe in de praktijk. Tussen de virtual classrooms door staat de trainer bovendien ter beschikking om vragen die je hebt te beantwoorden in de vorm van virtuele coaching.

Deze virtuele leergang staat onder leiding van Esther Schlatmann, senior trainer bij Debat.nl en een hooggewaardeerde spreekster. Aan de hand van praktische oefeningen en met behulp van aansprekende voorbeelden neemt Esther je mee in de wereld van het overtuigen en helpt zij je om in het vervolg met meer gemak overtuigend over te komen op anderen. Tijdens de leergang kun je eigen casuïstiek inbrengen en actief met haar sparren in de weken tussen de virtual classrooms in.

Wat leert u tijdens deze virtuele leergang?

De vier virtuele bijeenkomsten concentreren zich steeds op een specifiek thema. In de cyclus krijg je de belangrijkste lessen op basis van de volgende thema’s:

 • Kraakveilig argumenteren: concreet invulling geven aan het onderscheiden en bedienen van verschillende doelgroepen in een overtuigend pleidooi;
 • Hoe van je een rat: omgaan met gespreksverstoorders is een kwestie van enkele concrete technieken toepassen. Leer goed reageren op en omgaan met drogredenen en regie houden bij gesprekken die bol staan van de valse argumenten?;
 • De kracht van de TEDtalk: aan de slag met sleutelelementen uit de wereld van de TEDtalks als storytelling, authenticiteit en activering van het publiek. Dankzij deze beproefde methode weten deelnemers elk verhaal sterker over te brengen;
 • Data presenteren met impact: Aan de hand van de technieken van Hans Rosling, hoogleraar statistiek, sprekende tabellen en levendige grafieken presenteren. Theorie en oefening laten cijfers na deze bijeenkomst écht meer zeggen dan woorden.

Voor wie is deze virtuele leergang bestemd?

Deze virtuele leergang is bestemd voor (finance) professionals die willen leren hoe je slim en snel effectiever kunt worden in gesprekken in presenteren. Deelname aan deze virtuele leergang levert zeker voordeel op als je werkzaam bent in een van de volgende functies:

 • Financieel manager
 • Hoofd administratie
 • Controller
 • Credit manager

Hoe ziet het programma er uit?

Deze virtuele leergang wordt gedurende vier online sessies van elk 2 uur gefaciliteerd via de omgeving van Zoom. De online sessies starten om 16.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Aansluitend is er een kwartier de tijd voor het stellen van vragen. De data waarop de online sessies plaatsvinden zijn:

 • Woensdag 17 juni (16:00 – 17:00 uur)
 • Woensag 24 juni (16:00 – 17:00 uur)
 • Woensdag 01 jui (16:00 – 17:00 uur)
 • Woensdag 08 juli (16:00 – 17:00 uur)

Trainer:

Esther Schlatmann

Esther Schlatmann is senior trainer en coach bij Debat.NL. Ze gebruikt haar achtergrond als sociaal psychologe om iedereen van gerichte feedback te voorzien. Specialiseert zich in sociale beïnvloeding, presentatievaardigheden en gesprekstechnieken en heeft extra inzicht in de werking van het brein bij de kunst van het overtuigen. Met haar scherpe blik en aanstekelijk enthousiasme weet ze het beste uit elke deelnemer te halen. Esther heeft ervaring bij onder andere EY, Bayer, Robeco, Tata Steel, Sanofi en DACT.

Esther Schlatmann

Kosten:

Open Training

De kosten voor deelname aan deze virtuele leergang bedraagt 995 euro per persoon exclusief BTW en levert in totaal 06 PE uren op. Na je inschrijving krijg je binnen enkele werkdagen een persoonlijke bevestigingsmail toegestuurd met daarin de link om in te loggen bij de virtuele leergang.

Incompany Training

Het is ook mogelijk om deze training op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Virtueel: De essentie van overtuigen

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.