Trainingspartners

virtuele workshopreeks

Virtuele PE-Marathon | Ticket 20 PE-uren | 10 virtuele workshops naar keuze

Direct inschrijven

Wat houdt deze virtuele workshopreeks in?

Next Level en Finance on a Mission lanceren dit najaar een nieuwe editie van de Virtuele PE-Marathon gefocust op Soft Skills. Wegens het grote succes van de PE-Marathon eind vorig jaar, waarin register controllers (RC’s) en accountants in business (RA’s) in de gelegenheid werden gesteld om in tijden van oplopende coronacijfers deel te nemen aan een reeks kwalitatief hoogwaardige virtuele workshops, hebben we besloten dit unieke concept te herhalen. Zo stellen wij je in staat om in kleine groepen tijdens compacte virtuele bijeenkomsten (coronaproof en géén reistijd) de benodigde PE-uren te behalen voor je PE-Portfolio. Deze nieuwe Virtuele PE-Marathon bestaat uit 11 relevante onderwerpen (soft skills) die worden gegeven door ‘s-lands meest gerenommeerde trainers. De Virtuele PE-Marathon 2022 gaat op donderdag 1 december van start en duurt tot en met donderdag 22 december.

Wat leer je tijdens deze virtuele workshopreeks?

De PE-Marathon najaar 2022 is opgebouwd uit 11 virtuele expertsessies van elk 2 uur die via Zoom Meet worden gegeven. Je kunt een keuze maken uit de onderstaande 11 virtuele sessies:

Conflicthantering & Confronteren – Helen Brusselers
De beste teams durven, vanuit veiligheid, de confrontatie met elkaar aan te gaan, of met andere woorden, ze durven constructieve conflicten met elkaar aan te gaan. Helaas verloopt een conflict in de praktijk niet altijd even constructief. Dit komt omdat we een conflict vaak pas aangaan als er sprake is van oplopende emoties. Er ontstaat dan een patroon van actie-reactie op de negatieve/destructieve as. In deze workshop leer je dit moment voor te zijn. Ook leer je hoe je professioneel weg beweegt van een conflict dat wel is uitgemond in een niet-constructief conflict. We kunnen onze eigen emoties, de reactie van de ander en daarmee het verloop van een conflict/confrontatie veel meer beïnvloeden dan we denken!

De psychologie van besluitvorming – Andreas Wismeijer
Besluitvorming binnen organisaties heeft een eigen dynamiek. Je zou toch denken dat het vrij eenvoudig is. Je zet de verschillende opties naast elkaar en kiest vervolgens, na een rationele afweging, voor het beste besluit. Zit de wereld echt zo in elkaar, of spelen er meer factoren mee in besluitvormingsprocessen? In deze workshop gaan we in op de psychologie van besluitvorming en duiden we de diverse irrationele processen die spelen. Denk bijvoorbeeld aan onbewuste voorkeuren, denkfouten, cultuuraspecten en de neiging die we hebben om falen niet te onderkennen of te accepteren. We geven je handvatten om dergelijke irrationele processen te herkennen, te duiden en te beïnvloeden. Ook laten we je zien hoe je patronen en tekortkomingen in argumentatie en keuzes onderkent en ter discussie stelt. Voer voor Finance Professionals die echt gebrand zijn op het maken van betere besluiten!

Brein in balans – Andreas Wismeijer
Ons brein zorgt onder normale omstandigheden voor een ideale afstemming van ons lichaam op de (werk)omgeving. Als Finance Professional leid je een druk bestaan waarbij het voor je brein een uitdaging is de juiste afstemming te vinden. Je werkt agenda staat vol deadlines en je bent altijd en overal voor je collega’s bereikbaar per telefoon, mail of whatsapp. Alles bij elkaar zorgen deze prikkels voor een (te) drukke omgeving en daarmee stress. Wanneer we onszelf overvragen kan dat leiden tot vermoeidheid, slaapproblemen en moeite om te ontspannen. Hoe zou het zijn als het lukt om onze omgeving af te stemmen op ons brein zodat we optimaal functioneren? In deze workshop laten we je zien hoe je dit aanpakt. Na afloop ben je in staat om effectiever te werken en ervaar je minder stress.

Helder presenteren (zelfs mét cijfers) – Roos Koeman
De uitspraak “er is een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen” kent iedereen. Een belangrijk aspect van gelijk krijgen is de manier waarop je een boodschap brengt. Een boodschap op een heldere manier in presentaties brengen vergroot je kans op het meekrijgen van je toehoorder aanzienlijk. En als Finance Professional heb je er een grote uitdaging bij, want vaak gaat het natuurlijk over de cijfers. Daar hebben je collega’s op andere afdelingen binnen de organisatie niet altijd evenveel mee. Hoe breng je een boodschap op een overtuigende manier, zelfs wanneer het gaat over cijfers? Je leert het in deze workshop.

Slim (virtueel & fysiek) onderhandelen – Roos Koeman
Het leven is een kwestie van geven en nemen. Deze constatering kun je doortrekken naar de onderhandelingstafel. Hoe speel je het spel van het onderhandelen zo dat je de beste resultaten boekt, ook wanneer je elkaar niet fysiek kunt treffen? De natuurwetten die aan de basis liggen van een goede onderhandeling worden je in deze praktische en interactieve workshop bijgebracht door Roos Koeman van Debat.nl. Na afloop weet je alles over verschijnselen als de kokerillusie, de negativiteitsreflex en valse dilemma’s.

Finance professional met overtuigingskracht – Pacelle van Goethem
Is overtuigingskracht aangeboren? Welnee. Zelfs Barack Obama oefent drie weken op een speech. Gebruik de wetenschap achter overtuigen om je gezag te versterken en stakeholders mee te krijgen in gedragsverandering. De sessie wordt geleid door Pacelle van Goethem, Nederlands autoriteit in overtuigen en neurobeïnvloeding. Gezag, sympathie en inspireren als leider. Krijg geweldige tools, leer schakelen naar andere stijlen zonder je eigenheid te verliezen en ontdek slimme en onthutsend effectieve tips om je invloed direct te vergroten.

Storytelling: de geheimen van het overtuigende verhaal – Cor Hospes
Als finance professional heb je de feiten vaak op orde. Daarbij heb je een scherpe visie, en alle argumenten om je standpunt te onderbouwen. Maar zelfs dan merk je wel eens dat, ondanks je gedegen analyse, jouw aanbevelingen gewoon niet doorkomen. Dat is vervelend, want als je iets wilt is het wel beweging creëren. Om de geheimen van het overtuigen te doorgronden kun je kijken naar hoe inspirerende verhalen beklijven. De verhalen die echt raken en aanzetten tot actie volgen namelijk een vast stramien. In deze workshop leren we je hoe jij de meest wezenlijke elementen van een overtuigend verhaal kunt vertalen naar jouw dagelijkse praktijk.

Authentiek leiderschap – Karin Zwanikken
Ken je ze, van die leiders waartoe je meteen bent aangetrokken? Die je weten te raken en inspireren? Je aanzetten tot die stap extra die nodig is om doelen te bereiken? Vast wel. Het zijn leiders die werken vanuit een missie en die daardoor authentiek overkomen. Stel je voor wat jij kunt bereiken met je team(s) op het moment dat ook jij vanuit een missie leiding gaat geven. In deze praktische online workshop helpen wij je om je eigen missie helder te krijgen om zo vanuit je eigen authenticiteit en vanuit purpose je rol als finance leader effectiever op te pakken.

Value Framing: de edele kunst van het afstemmen van je boodschap – Niek van Droffelaar & Evi Rooker
Vergeet alles wat je geleerd en gelezen hebt over communicatie en vertrouw op je natuurlijke gaven. Besef dat werkelijke communicatie begint met inlevingsvermogen. Value Framing helpt je om in de flow van een goed gesprek te komen. Inleven is de ene keer makkelijker dan de andere. Daarvoor biedt ValueFraming een speciaal handvat. Ieder mens is uniek, maar op gebied van communicatie blijkt die diversiteit uiteindelijk opgebouwd uit een aantal natuurlijke basis perspectieven. Value Framing is een pleidooi voor het creëren van verbinding, het betekenis geven aan maatschappelijke ontwikkelingen en het leiden van transformaties. Een weg die leiders als Nelson Mandela en Barack Obama al gewezen hebben.

Theory U: Anders denken en doen, vanuit je hoofd naar je hart – Niek van Droffelaar
Werken vanuit vertrouwen vraagt om een veilige omgeving. Het helpt daarbij om vanuit een open geest het oordeel uit te stellen, je in te leven in een ander en het vermogen om het oude los te laten en het nieuwe te laten ontstaan. Dat klinkt misschien wat filosofisch, maar onderbouwd vanuit een concrete theorie (U-theorie) nemen we je mee in hoe je dit voor elkaar krijgt. Vaak nemen we keuzes vanuit rationele overwegingen terwijl handelen vanuit ‘gut feeling’ net zo goed is. Deze workshop inspireert jou om met frisse ogen naar jezelf en de wereld om je heen te kijken en die te gebruiken voor een persoonlijke en/of business visie. Het bevat oefeningen die gericht zijn op het uitstellen van oordelen, cynisme en angsten. Ontdek hoe je meer leeft vanuit compassie, nieuwsgierigheid en lef.

Vitaliteit: jezelf leiden vanuit kracht – Amanga Mane
Leiderschap is topsport. Continu inspelen en effectief reageren op situaties die zich voordoen op de werkvloer vergt energie en mentale kracht. Vitaliteit is daarom een essentieel onderdeel van leiderschap om de balans te vinden tussen inzet en rust en werk en privé. Hoe vitaler je bent, hoe groter jouw wilskracht, weerbaarheid en energie. In deze workshop ligt de focus op mentale en geestelijke fitheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Wim Hof-methode. Deze methode heeft een wetenschappelijk bewezen positieve impact op stress, herstel van lichamelijke inspanning, slaap, creativiteit, focus, energie, wilskracht en ons immuunsysteem. Drie pilaren staan aan de basis van deze methode: ademhaling, mindset en koude training. Tijdens de workshop focussen we op de eerste twee pilaren.

Voor wie is deze virtuele workshopreeks bestemd?

Ticket 20 PE-uren virtuele PE-marathon is bestemd voor register controllers (RC’s) en accountants in business die hun kennis en vaardigheden op het gebied Soft Skills willen vergroten.

Hoe ziet het programma eruit?

Elke virtuele workshop bestaat uit twee blokken en een pauze met de belangrijkste inzichten op het onderwerp. De workshops worden gegeven in de ochtend van 10.00 – 12.00 uur of in de middag van 14.00 – 16.00 uur.

Een overzicht van de data en tijden waarop de virtuele workshops plaatsvinden, vind je in het inschrijfformulier helemaal onderaan deze pagina door daar te klikken op de knop “Open inschrijving”

Sprekers:

Helen Brusselers
Helen Brusselers

Professioneel, krachtig, duidelijk en enthousiast. Helen Brusselers heeft jarenlang in het buitenland gewoond en gewerkt, heeft ervaring met verschillende culturen, spreekt vijf talen en heeft ruime ervaring op het gebied van teamtraining en teambuilding in uiteenlopende branches. Ze beweegt zich graag voor en tussen groepen om ambitieus toe te werken naar concrete leermomenten voor de deelnemers. Helen is gespecialiseerd in teambuilding, leiderschap, effectiviteit, efficiency en communicatievaardigheden.

Helen Brusselers
Andreas Wismeijer
Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op zijn proefschrift over de psychologie van geheimen. Op dit moment werkt hij aan de Universiteit van Tilburg en aan de Nyenrode Business Universiteit als Visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Andreas is een toponderzoeker die het vak goed weet te verwoorden. Deze eigenschap bezorgde hem optredens in “De Wereld Leert Door”. Voor zijn onderzoek maakt hij gebruik van recente inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie.

Andreas Wismeijer
Pacelle van Goethem
Pacelle van Goethem

Pacelle van Goethem geldt als Nederlands bekendste overtuigexpert. Ze adviseert en coacht de top van de politiek en corporates in hoe te overtuigen. Leiderschap, carrière, imago en zichtbaarheid, maar ook verandering en dwarse ideeën vragen om maximaal charisma. Met haar methode kun je overtuigen, persoonlijk of met je organisatie. Haar boek IJs verkopen aan Eskimo’s geldt als het Nederlandse standaardwerk over overtuigen en is inmiddels de 26ste druk. Luisterboek De Psychologie van Overtuigen is het best beluisterde managementboek van Business Contact op Storytel en net zijn uit True Persuasion, The Logic of Charisma & Macht aan de aardige Mens.

Pacelle van Goethem
Cor Hospes
Cor Hospes

Cor Hospes is auteur van verschillende bestsellers op het gebied van contentmarketing en storytelling. Hij is een bekende (internationale) spreker, strateeg en ondernemer die bedrijven en organisaties helpt bij het creëren van unieke verhalen die het waard zijn om te delen. In zijn workshops gebruikt hij zijn uitgebreide ervaring om jou de geheimen van een goed verhaal bij te brengen.

Cor Hospes
Karin Zwanikken
Karin Zwanikken

Karin Zwanikken heeft een passie voor gedrag. Ze vindt het fascinerend om het gedrag en de effecten van gedrag op een nieuwsgierige manier te ontdekken. Wat maakt iemand effectief en gelukkig? En wat niet? Sinds 2010 is zij partner bij Authentiek Leiderschap. Zij coacht individuen, teams en organisaties. Daarnaast is zij sinds 2006 intervisie coach en docent op Business Universiteit Nyenrode. Een workshop van Karin Zwanikken is een ontdekkingsreis naar je eigen vaardigheden als een manager. Zwanikken helpt je op weg naar je eigen authenticiteit en legt je voor hoe je deze kunt gebruiken in de dagelijkse praktijk.

Karin Zwanikken
Roos Koeman
Roos Koeman

Roos Koeman is actief als trainer voor Debat.nl en daarnaast als verandermanager en coach. Na het afronden van haar HBO opleiding Personeel en Arbeid is ze actief geweest in diverse functies op het gebied van HR. Na haar laatste functie als procesverbeteraar en verandermanager in de energiesector is ze in 2008 gestart als zelfstandig trainer en coach op het gebied van Lean, communicatie, kwaliteit en veiligheid.

Roos Koeman
Amanga Mane
Amanga Mane

Amanga Mane is consultant bij De Transformatie Groep. Amange heeft zich gespecialiseerd in gedragsanalyse en focust zich op leiderschap en talent ontwikkeling. In zijn aanpak spreekt vitaliteit een grote rol. Innerlijke balans is een randvoorwaarde voor effectief leiderschap.

Amanga Mane
Niek van Droffelaar
Niek van Droffelaar

Niek van Droffelaar is partner bij De Transformatie Groep. Hij heeft ruime ervaring met transformatieprocessen in organisaties. Vanuit zijn achtergrond (sociale psychologie) en brede expertise in leiderschaps-, team-, en talentontwikkeling kijkt hij naar veranderprocessen met de mens als uitgangspunt.

Niek van Droffelaar
Evi Rooker
Evi Rooker

Evi Rooker is consultant bij De Transformatie Groep. Evi is gespecialiseerd in het voeren van effectieve (groeps)dialogen en het uitvoeren van strategische analyses. Zij heeft haar expertise opgebouwd op belangrijke aspecten als mediation en high performance.

Evi Rooker

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan 10 virtuele sessies naar keuze bedragen 1250 euro exclusief btw. Je kunt kiezen uit de bovenstaande 11 onderwerpen. Deelname aan de 10 virtuele sessies levert in het totaal 20 PE-uren op. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname voor de 10 sessies die je hebt gevolgd.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Virtuele PE-Marathon | Ticket 20 PE-uren | 10 virtuele workshops naar keuze

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Voor deze training zijn (nog) geen trainingsdata bekend. Selecteer 'Incompany' om deze training bij u op locatie te volgen op het moment dat het u uitkomt.