Trainingspartners

virtuele workshop

Professionele Ethiek – Focus “Technologie”

Direct inschrijven
19
DEC 2023
Professionele Ethiek – Focus “Technologie”

Virtuele workshop via Zoom Meetings

Wat houdt virtuele workshop in?

De impact van technologie op onze samenleving is enorm en vraagt om ethische reflectie. Zeker in het domein van finance. Neemt Kunstmatige Intelligentie de diverse functies binnen finance over? Of ontstaat er juist meer werk omdat algoritmes risico’s hebben en getoetst moeten worden? Opvattingen over wat wel of niet door de beugel kan veranderen met de tijd.

In deze virtuele workshop kijken we naar finance vanuit het oogpunt van de impact en ethiek van techniek. Geld is op zichzelf een technologie: ruilmiddel. Maar het heeft ook impact en het reguleert ons leven. Die mogelijkheid wordt volop ingezet: geld als sturingsmiddel, financiële prikkels. En geld als middel gaat een eigen leven leiden, een financieel systeem zo groot dat de vraag is of het nog wel bijgestuurd kan worden.

De opkomst van digitaal geld zorgt voor nieuwe functionaliteiten evenals nieuwe neveneffecten en gevaren. Alle reden om in deze workshop na te denken over digitalisering em kunstmatige intelligentie met betrekking tot geld en het vakgebied van finance. Dat doen we aan de hand van aansprekende voorbeelden, inzichten en praktische tools uit de techniekfilosofie: de Product Impact Tool en de Ethical Readiness Check.

Wat leer je tijdens virtuele workshop?

 • De laatste psychologische en wetenschappelijke inzichten op relevante technologische ontwikkelingen kennen
 • Hoe jij als individu kijkt naar deze technologische ontwikkelingen in relatie tot maatschappelijke impact
 • Hoe jouw kijk op deze technologische ontwikkelingen samenhangt met het beleid van jouw organisatie
 • Hoe je altijd vanuit een eigen ethisch kompas kunt blijven handelen

Voor wie is virtuele workshop bestemd?

Deze training is bestemd voor financial professionals die zich scherp willen houden op het gebied van ethiek. Ook is deze training invulling van het verplichte onderwerp voor de VRC. Deelname levert voordeel op als je werkzaam bent in een van de volgende functies:

 • Financieel directeur
 • Financieel manager
 • Financial controller
 • Business controller
 • Hoofd financiële afdeling

Hoe ziet het programma eruit?

09:00 uur: Blok 1
09:50 uur: Pauze
10:00 uur: Blok 2
10:50 uur: Pauze
11:00 uur: Blok 3
11:50 uur Q&A
12:00 uur Einde

Deze workshop wordt online gehouden zodat je dus geen reistijd hebt!

Spreker:

Dr. Steven Dorrestijn
Dr. Steven Dorrestijn

Dr. Steven Dorrestijn is lector Ethiek & Technologie aan de Hogeschool Saxion. Hij promoveerde in 2012 aan de Universiteit Twente in de techniekfilosofie en studeerde werktuigbouwkunde en filosofie in Twente en in Parijs (2005-2006). Steven is gespecialiseerd in onderzoek en reflectie met betrekking tot de impact en ethiek van techniek. Hij ontwikkelde de Product Impact Tool en past deze en andere praktische werkvormen toe in ethisch paralleltrajecten voor innovaties zowel als voor onderwijs en ethische professionalisering.

Dr. Steven Dorrestijn

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze online training bedragen 320 euro per persoon exclusief BTW. Deze training is tevens invulling van het verplichte onderwerp Professionele Ethiek voor de VRC en levert je 3 PE-uren op.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Professionele Ethiek – Focus “Technologie”

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Vul hieronder je gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat je het inschrijfformulier hebt verstuurd ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt dan per omgaande een bevestigingsmail van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Naam training: Professionele Ethiek – Focus “Technologie”

Type: virtuele workshop

Kosten: € 320 excl. BTW

Datum training: 19 december 2023 - Virtuele workshop via Zoom Meetings


  Vragen? Bel 020 672 1371