Partners
Trainingspartners

leergang

De controller als leider van de (Finance) Transformatie (voldoet voor het verplichte NBA thema continuïteit)

Direct inschrijven

Wat houdt leergang in?

De essentie van leiderschap en veranderen in 5 intensieve dagen. Mensen in beweging krijgen en op de juiste manier sturing geven aan verandering is een belangrijk aspect van de leergang. Jouw leiderschap staat hierbij centraal. Aan de hand van de laatste inzichten op het gebied van leider- schap en veranderkunde ga je hiermee actief aan de slag.

Mariëlle de Macker en Nan Banens ademen effectief leiderschap en veranderen, en begeleiden jou in een mix van luchtigheid en diepgang gedurende gedurende deze reis. Daarnaast werken we met topsprekers die het ‘klap- pen van de zweep’ kennen, die prikkelen en inspireren om jouw leiderschapsrol op te pakken in de organisatie.

Reflectie en intervisie helpen jou om je leiderschapsstijl af te stemmen op wat de organisatie nodig heeft. Je creëert precies die diepgang die je in staat stelt echt te interveniëren. Aan de hand van actuele modellen, laatste inzichten, oefeningen, concrete voorbeelden maar vooral met diepe reflectie en intervisie wordt je gedurende de leergang al effectiever.

Deze leergang is niet geschikt voor iedereen. Voor een optimaal effect is het relevant dat je het leiderschap dat je al in je hebt verder wil ontwikkelen en zichtbaar wil maken. En dat je effectiviteit en impact vooral bij jezelf zoekt. Daarnaast ben je nieuwsgierig, wil je jezelf nog beter leren kennen, heb je het nodige doorzettingsvermogen en durf je eigen aannames en overtuigingen ter discussie te stellen.

Op basis van de Persoonlijke Kracht Test die je vooraf doet, ga je in gesprek over je talenten. Ga je aan de slag om te ontdekken waar jouw unieke kracht zit, waar je nog ruimte voor verdere ontwikkeling hebt. En dit alles aan de hand van jouw actuele organisatie-situatie en uitdaging. Wij scheppen de randvoorwaarden om je succesvol door de leergang heen te loodsen.

Wat leer je tijdens leergang?

Je leert in deze masterclass een hoog tempo wat jij kunt doen om effectiever te worden als leider van de (Finance) Transformatie in de organisatie. Laat je hierbij inspireren door Mariëlle de Macker, jarenlang Board Member in verschillende internationale organisaties verantwoordelijk voor capital, organisatie en cultuur. En door Nan Banens die als erkend en ervaren NOLOC loopbaan professional mensen begeleidt die willen bewegen en ontwikkelen in hun loopbaan op weg naar een next level.

Voor wie is leergang bestemd?

Is deze leergang wat voor jou? Wanneer de volgende uitspraken je aanspreken waarschijnlijk wel ….
  • Je bent nieuwsgierig, hebt een gevoel voor wat mensen beweegt en staat open voor een stevig stuk (zelf) reflectie;
  • Je houdt van resultaat halen en wilt van waarde zijn voor de organisatie;
  • Je hebt een voorkeur voor praktisch leren en wilt graag experimenteren met een andere aanpak.
  • Je hebt leiderschap in je en je wil dat verder ontwikkelen.

Hoe ziet het programma er uit?

Voortraject

Een belangrijk onderdeel van leiderschap is jezelf kennen. Voor we starten krijg je daarom een ”Persoonlijke Kracht” test, waaruit een nauwkeurig profiel komt van wie jij bent als mens en wat dit betekent voor jouw leiderschap. Deze test is anders dan anderen. In welk opzicht? Dat ontdek je wel. In een persoonlijke terugkoppelgesprek schetst Nan Banens (erkend NOLOC professional en gecertificeerd Persoonlijke Kracht Coach) jou de essentie van je profiel. Met dit profiel neem je vervolgens met Marielle De Macker jouw persoonlijke leerdoelen voor de leergang door. Ter voorbereiding beschrijf je de belangrijkste uitdagingen van jouw organisatie, en de rol die jij met je team daarin heeft. Daarnaast wordt gedurende het hele traject expliciet aandacht besteed aan de verbinding tussen inhoud en uitstraling van jouw leiderschap.

Programma 5 dagen:

In elke (dag)sessie is er ruimte voor intervisie en reflectie, en oefeningen om theorie en praktijk samen te brengen. Je werkt tijdens de leergang aan je eigen casus. Er wordt gewerkt van 9:30 tot 17:00 uur.

Dag 1 – De essentie van leiderschap – vrijdag 12 november 2021

In de eerste dag plaatsen we de essentie van leiderschap in de juiste context. Leiderschap is gedrag beïnvloeden en randvoorwaarden scheppen voor succes.

Dag 2 – De context en dynamiek van verandering in organisaties – vrijdag 26 november 2021

Op dag 2 gaan we dieper in op verandering in organisaties. De organisatie is continu in verandering. Hoe toon je jouw leiderschap en stuur je de organisatie in de richting die wenselijk is? Hoe herkent jouw omgeving jouw leiderschap?

Dag 3 – Het creëren en begeleiden van effectieve teams – vrijdag 21 januari 2022

Deze dag draait om effectieve teams. Teams die effectief zijn zijn ongelofelijk goed in het halen van doelen. Toch ontstaat regelmatig een ‘kink in de kabel’. Hier ontdek je waar de verstoring ontstaat en hoe jij vanuit jouw rol de verstoring vakkundig bloot legt en oplost.

Dag 4 – Jij als leider – vrijdag 4 februari 2022

Tijdens dag vier kijken we vooral naar jouw eigen leiderschap. We sterken je in hoe jij als leider nog beter uit de verf kunt komen in de aansturing van de teams in de organisatie. Je wordt uitgedaagd op het vergroten van impact, vertrouwen en verbinding.

Dag 5 – De dag waar alles samenkomt  – donderdag 17 februari 2022

Op de laatste dag van de leergang brengen we alle aspecten bij elkaar en gaan we in samenhang kijken naar jouw uitdagingen op het gebied van leiderschap. We geven je de handvatten die je in jouw praktijk nodig hebt om een succes te maken van de verandering waar je vorm aan wilt geven en je bouwt je eigen plan van aanpak.

Sprekers:

Mariëlle de Macker
Mariëlle de Macker

Mariëlle is al twee decennia toonaangevend op het gebied van Human Resources in verschillende industrieën, culturen en regio’s en heeft ervaring in organisatiestrategie, verandermanagement, leiderschap, talentidentificatie en -ontwikkeling en herstructurering. In de afgelopen 20 jaar heeft ze de mogelijkheid ontwikkeld om organisaties in verschillende industrieën en volwassenheidsstadia te laten groeien en op te schalen naar een volgend niveau, altijd met een sterke focus op mensen, leiderschap en cultuur. Mariëlle is actief als onafhankelijk consultant en is daarnaast lid van de RvC van Amsterdam RAI en Maastro Maastricht.

Mariëlle de Macker
Nan Banens
Nan Banens

Nan Banens heeft ruime ervaring als coach en loopbaanadviseur binnen de overheid. Zij richt zich op coaching van competenties, loopbaan- en imagocoaching. Nan is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die kiezen voor een andere aanpak van hun werk. Haar vertrekpunt is de persoonlijke kracht van mensen. Haar visie is dat iedereen verantwoordelijkheid wil en kan nemen voor zijn eigen ontwikkeling. Haar werkstijl kenmerkt zich door een praktische, doelgerichte en persoonlijke benadering. Nan is een integere, enthousiaste en betrokken professional met uitgebreide ervaring binnen de politie en de zorg. Nan is een door de St!r erkende coach en is lid van de Vereniging voor loopbaanprofessionals, de NOLOC. Bovendien is zij PQ/OT gecertificeerd.

Nan Banens

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze vijfdaagse leergang (vijf vrijdagen van 9:30 tot 17: 00 uur) bedragen € 5995 per persoon exclusief btw. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal en op alle dagen koffie/thee, fris en een luxe lunch. Er wo

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: De controller als leider van de (Finance) Transformatie (voldoet voor het verplichte NBA thema continuïteit)

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Vul hieronder je gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat je het inschrijfformulier hebt verstuurd ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt dan per omgaande een bevestigingsmail van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Naam training: De controller als leider van de (Finance) Transformatie (voldoet voor het verplichte NBA thema continuïteit)

Type: leergang

Kosten: € 5995 excl. BTW

Datum training:

*

*

*

*

*

*

*

*

* *

Bij inschrijving verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Vragen? Bel 020 672 1371