Trainingspartners

cursus

Credit Policy: opstellen, beheren en communiceren

Direct inschrijven

Wat houdt deze cursus in?

Als Credit Manager bent u onder meer verantwoordelijk voor het opstellen, beheren en communiceren van de Credit Policy binnen uw organisatie. Een adequaat uitgevoerd Credit Management beleid draagt immers bij aan de continuïteit én de waarde van uw organisatie. Daarnaast dient u regelmatig zorg te dragen voor een update van de Credit Policy wanneer marktomstandigheden of de wet- en regelgeving rond de Credit Management processen veranderen.

Tenslotte dient u te bewaken dat de Credit Policy altijd in overeenstemming is met zowel het sales- als risicomanagement beleid van uw organisatie. Deze eendaagse cursus biedt praktische aanknopingspunten voor het opstellen en beheren van uw Credit Policy binnen de kaders van de voor uw organisatie relevante omgeving en met in achtneming van de actuele wet- en regelgeving!

Wat leer je tijdens deze cursus?

Na afloop van deze cursus: 

 • Na afloop van de cursus kunt u een Credit Policy opstellen die geënt is op uw business en die bovendien de verbinding legt met alle relevante processen en afdelingen binnen uw organisatie. Deze Credit Policy houdt daarnaast rekening met de impact van veranderende wet- en regelgeving op de Credit Management processen.
 • Bottom-line draagt een adequaat opgestelde en nageleefde Credit Policy bij aan de continuïteit én de waarde van uw organisatie. Accountants checken op de aanwezigheid van de Credit Policy en … bij het aanvragen van een lenig of kredietverzekering, zal de kredietverstrekker respectievelijk kredietverzekeraar uw credit policy tegen het licht houden.
 • Als deelnemer van de cursus krijgt u een model van een Credit Policy (Word-bestand) waarmee u direct aan de slag kunt in uw eigen organisatie.

Voor wie is deze cursus bestemd?

De training is bestemd voor credit management en financial professionals. Deelname aan deze cursus levert u zeker voordeel op indien u werkzaam bent in een van de volgende functies:

 • Senior debiteurenbeheerder
 • Credit Controller
 • Credit Manager
 • Hoofd Administratie
 • Controller en Financial Manager in de B2B, de B2C en overheidsorganisaties.

Bent u Registered Credit Manager (RCM)? Dan levert deelname aan deze training 6 PE-punten op. Bovendien ontvangt u als RCM-titelhouder 10 procent korting. Noteer hiervoor uw VVCM lidnummer in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

 

Hoe ziet het programma er uit?

Inleiding en theoretisch kader Credit Policy

 • Wat is een Credit Policy?
 • Waarom is een Credit Policy noodzakelijk en wat heeft u eraan?
 • De invloed van organisatiedoelstellingen en context op de Credit Policy

Credit Policy opstellen

 • Wat zijn de basisbeginselen en inhoudelijke bouwstenen van een Credit Policy?
 • Wat zijn de kritische succesfactoren bij het opzetten van een Credit Policy?
 • Hoe borgt u de link tussen Finance en Sales?

Credit Policy communiceren

 • Hoe draagt u er zorg voor dat de Credit Policy wordt geïmplementeerd in heel uw organisatie en accuraat wordt nageleefd?
 • Hoe belegt u taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden die voortvloeien uit de Credit Policy?

Credit Policy beheren

 • Hoe bewaakt u de actualiteitswaarde van de Credit Policy en zorgt u ervoor dat de Credit Policy aan blijft sluiten op veranderende wet- en regelgeving?
 • Hoe zorgt u ervoor dat de Credit Policy in lijn blijft met uw business en bewaakt u bovendien de bijdrage aan de toegevoegde waarde voor uw organisatie?

Tijden

Deze cursus is filevrij georganiseerd. We starten om 10:00 uur. Tussendoor serveren we een heerlijke lunch en na afloop om 17:00 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een snack en een drankje.

 • 09:30 – 10:00 uur: Ontvangst
 • 12:30 – 13:30 uur: Lunch
 • 17:00 – 17:30 uur: Snacks & Drinks

Trainer:

Jean Gieskens
Jean Gieskens

Jean Gieskens studeerde accountancy en bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2001 is hij werkzaam als zelfstandig financial analist & planner waarbij hij zich met name toelegt op de verbinding tussen financiële en bestuurlijke processen. Binnen het financieel management is hij gespecialiseerd in het credit-, cash- en treasury management. Jean is kerndocent aan het TIAS, lector Finance aan de UvT en docent aan diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en Vlaanderen.

Jean Gieskens

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan deze eendaagse cursus bedragen € 645 per persoon excl. btw. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, fris en een lunch. Tevens wordt na afloop een snack en drankje aangeboden zodat u daarna filevrij naar huis kunt.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Credit Policy: opstellen, beheren en communiceren

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Inschrijven

Vul hieronder je gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat je het inschrijfformulier hebt verstuurd ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt dan per omgaande een bevestigingsmail van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Naam training: Credit Policy: opstellen, beheren en communiceren

Type: cursus

Kosten: € 645 excl. BTW

Datum training:

Bij inschrijving verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Vragen? Bel 020 672 1371