Partners
Trainingspartners

de virtuele continuïteitsweken

Continuïteit | Verplicht thema NBA 2021 | Ticket 4 PE-uren | 2 virtuele PE-workshops naar keuze

Direct inschrijven
15
NOV 2021
Continuïteit | Verplicht thema NBA 2021 | Ticket 4 PE-uren | 2 virtuele PE-workshops naar keuze

Keuze uit 8 virtuele sessies van maandag 15 november t/m vrijdag 26 november 2021

Wat houden de virtuele continuïteitsweken in?

Voor 2021 heeft de NBA continuïteit als verplicht thema gekozen voor de RA in business. Dat is geen vreemde keuze. De wereldwijde pandemie die nagenoeg alle organisaties heeft geraakt ligt nog maar amper achter ons.

Sommige organisaties worden direct in hun bestaan bedreigd, terwijl anderen alle zeilen bij moeten zetten om aan de gestegen vraag te kunnen voldoen. De crisis is asynchroon en dat laat zien hoe breed het continuïteitsvraagstuk is. Met bijvoorbeeld crisismanagement, cashflows veiligstellen en saneren aan de ene kant van het spectrum en het inrichten van een goede supply chain, verduurzaming en het vinden van nieuwe businessmodellen aan de andere kant. Deze breedte van het thema is ook aanleiding geweest voor het NBA om geen verplicht curriculum vast te stellen, maar alleen het thema te benoemen met een aantal voorbeeldonderwerpen.

Dat gaf ruimte aan de creatieve geest van Next Level en PLUC! om met iets gaafs te komen; de continuïteitsweken! Want met de ervaringen van uiterst succesvol verlopen PE-marathons op zak en de ruimte om een eigen invulling te geven aan het thema continuïteit kun je mooie dingen doen. De continuïteitsweken bieden diversiteit aan onderwerpen en keuzevrijheid om op een efficiënte, effectieve en prikkelende manier te voldoen aan het verplichte thema voor 2021.

Wat leer je tijdens de virtuele continuïteitsweken?

Van Diagnostic Control naar Predictive Control – Hinrich Slobbe
Controllers van nu zijn de nieuwe waarzeggers. Ze mogen uitleggen wat er in de komende tijd gaat gebeuren. Dat vakgebied staat ook wel bekend als predictive analytics. Voor predictive analytics maak je gebruik van grote hoeveelheden data, statische methoden, proefopstellingen en testpanels. Je legt logische verbanden tussen gedragingen en economische effecten en bepaalt de gevolgen voor omzet, marge en eindresultaat. Hoe voeg jij waarde toe aan de organisatie? Pluis je nog vooral het verleden uit door te kijken naar bezettingsresultaten, prijsverschillen en efficiencyverlies? Bouw je nog steeds spreadsheets die op basis van de boekhouding analyses maken? In deze workshop laten we je zien hoe je waarde toevoegt met predictive analytics en sterken je in je rol als navigator.

Sustainable strategy en de rol van Finance – Anne Wagenmans
Voor lange termijn succes en continuïteit van een bedrijf zijn verduurzaming en innovatiekracht van groot belang. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in sustainability en sustainable finance? Hoe beïnvloedt dit de bedrijfsstrategie, bedrijfsvoering, investeringen en rapportage? In een interactieve sessie neemt Anne Wagenmans, sustainability expert met brede ervaring in finance en organisatieverandering, je mee in de recente ontwikkelingen als basis voor een aangepaste perceptie op risico en rendement.

Effectiever in Risicomanagement – Daniela Mayan
Het is voor de continuïteit van je organisatie belangrijk om scherp in de gaten te houden welke risico’s je loopt, welke kansen je hebt en welke inzet dit vraagt. Toch is in veel organisaties risicomanagement vooral een papieren exercitie, terwijl de continuïteit van de organisatie af kan hangen van de effectiviteit van je daadwerkelijke risicomanagement. Dat stelt de organisatie namelijk in staat om te anticiperen op veranderingen in de context van de organisatie. Maar het levend krijgen van risicomanagement is een hele kunst. In deze virtuele sessie neemt risicomanagement expert Daniela Mayan je mee in de geheimen van effectief risicomanagement.

Trends in Cyber Security – Ezra Windhorst
De verdergaande digitalisering geeft veel kansen voor organisaties. Toch heeft de digitalisering ook een schaduwzijde. Dat is de mogelijkheid die cybercriminelen hebben om organisaties en consumenten te benadelen via digitale mogelijkheden. Phishing, ransomware, CEO-fraude, daar lees je de laatste tijd steeds vaker over. In deze bijeenkomst neemt Ezra Windhorst, oprichter van Surelock, ons mee in de anatomie van een cyberaanval. Ook krijg je de belangrijkste maatregelen die je snel kunt nemen om de kans slachtoffer te worden te verkleinen. Geen verhalen vol technische details, maar visueel, praktijkgericht en met aansprekende voorbeelden.

Turnaround Management: sterker uit de COVID-19 crisis – Jan Adriaanse
Veel organisaties zijn hard getroffen door de Covid-19 crisis. Nu de steunmaatregelen van de overheid worden afgebouwd, zal het erom spannen welke organisaties overleven en welke niet. De vakgroep Turnaround Management van de Universiteit van Leiden heeft, onder leiding van Prof. dr. Adriaanse, veel onderzoek gedaan naar de fase die voorafgaat gaat aan een faillissement. Telkens weer blijkt dat organisaties en hun leiders veel te traag reageren. Welke lessen kunnen we uit dit onderzoek leren? Wat kun jij daarmee als RA in Business in je dagelijkse praktijk? Ontdek het in deze workshop.

Scenario Planning – Merlijn Gillissen
Als deze tijden ons één ding leren, is het dat niets meer vanzelfsprekend is. Alle trends en scenario’s bleken niet bruikbaar. We geven u een 10-stappenplan en tips om zelf na te denken over de impact van diverse scenario’s op uw organisatie. Niet alleen de huidige Corona-pandemie wordt gebruikt, maar ook voorbeelden van andere grootschalige effecten. En we bespreken hoe je een robuuste strategie ontwikkelt die verschillende extreme wendingen aan kan.

Data analytics – Marco de Jong
De hoeveelheid data die we beschikbaar hebben groeit exponentieel. Dat biedt enorme kansen voor organisaties, want door meer op basis van data te werken komen organisaties tot betere beslissingen. Inzichten die we voorheen niet hadden, nieuwe verbanden en betere beslissingen dus. Ze liggen aan de horizon te wachten en verdiepen de rol die finance in organisaties kan vervullen. Neem regie op deze ontwikkelingen en leid de organisatie in de transitie naar een data gedreven organisatie. Hoor alles over datagedreven werken en data analytics in deze praktische virtuele workshop.

Alternatieve investeringselectiemethodes voor ESG/SDG doelen – Jean Gieskens
Het investeren in- of uitbesteden van ICT-projecten heeft doorgaans een grote impact op de organisatie. Een gedegen (des)investeringsselectie is dan ook noodzakelijk. Twee alternatieve methodes die het afgelopen decennium hiertoe naast elkaar werden gebruikt zijn de Total Cost of Ownership (TCO) en de Information Economics (IE) methode. Sinds enkele jaren is echter het idee ontstaan dat de IE methode ook kan bijdragen aan het behalen van de ESG/SDG targets. In deze workshop verkrijg je inzicht in de opzet en werking van alternatieve investeringselectiemethodes zoals de Total Cost of Ownership (TCO) en Information Economics (IE) en ervaar je in een real life business case hoe deze twee methodes samen kunnen worden toegepast.

Voor wie zijn de virtuele continuïteitsweken bestemd?

Voor 2021 heeft de NBA continuïteit als verplicht thema gekozen voor de RA in Business. Dat is geen vreemde keuze, want zitten nog steeds in een grote pandemie die nagenoeg alle organisaties raakt. De Virtuele Continuïteitsweken van Next Level Academy en PLUC! bieden een grote diversiteit aan onderwerpen en keuzevrijheid om op een efficiënte en prikkelende manier te voldoen aan het verplichte thema voor 2021.

Hoe ziet het programma er uit?

Elke virtuele workshop bestaat uit twee blokken en een pauze met de belangrijkste inzichten op het onderwerp. De workshops worden gegeven in de ochtend van 10.00 – 12.00 uur of in de middag van 14.00 – 16.00 uur.

Een overzicht van de data en tijden waarop de virtuele workshops plaatsvinden, vind je in het inschrijfformulier helemaal onderaan deze pagina door daar te klikken op de knop “Open inschrijving”

Sprekers:

Hinrich Slobbe
Hinrich Slobbe

Hinrich Slobbe studeerde bedrijfseconomie aan het HEAO, gevolgd door een doctoraal Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij heeft als freelance consultant Financieel Management, Human Resource Accounting en Debiteurenbeheer gewerkt voor diverse grote nationale en internationale organisaties. Daarnaast doceert Hinrich sinds 1984 aan diverse hogescholen, Business schools en Universiteiten over de vakgebieden Financieel Management, Human Resource Accounting, Strategie en Werkkapitaal.

Hinrich Slobbe
Anne Wagenmans
Anne Wagenmans

Anne Wagenmans heeft een doctoraal in Bedrijfseconomie (Universiteit van Tilburg) en een postgraduate in Sustainability (University of Cambridge). Ze heeft ruim 18 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven bij FMO, AEGON en Exxon Mobil. Als eigenaar van het bedrijf SUSC helpt ze bedrijven met het versnellen van verduurzaming. Voor sustainability strategie, leiderschap en training gebruikt ze het Cambridge Impact Leadership model. Sinds 2019 werkt ze naast SUSC voor de University of Cambridge voor de Sustainability Courses, waaronder Sustainable Finance.

Anne Wagenmans
Daniela Mayan
Daniela Mayan

Daniela Mayan is expertise leider risicomanagement bij Cratos Consulting. Vanuit deze rol begeleidt Daniela organisaties, teams en individuele teamleden in het realiseren van ambities en doelstellingen op alle niveaus. Met haar inzet verbindt Daniela de aspecten ‘mens, proces en resultaat’ in een vaak complexe omgeving die volop in beweging is. Zij zet hierbij de ruime ervaring in die Daniela heeft opgebouwd vanuit haar verantwoordelijkheid binnen diverse organisatieniveaus (organisatie, afdeling, programma, project), organisaties (opdrachtgever en opdrachtnemer, publiek en privaat, internationaal en nationaal), fases (van verkenning tot besluitvorming Tweede Kamer en realisatie) en sectoren (w.o. water, wegen, rail, nucleair).

Daniela Mayan
Ezra Windhorst
Ezra Windhorst

Ezra Windhorst is oprichter van het cyber security bedrijf Surelock. Als spreker enthousiasmeert Ezra jaarlijks duizenden werknemers van allerlei soorten bedrijven, klein en groot en uit vrijwel iedere denkbare branche. De rode draad van de presentaties is het geven van een uniek inkijkje in de motieven, werkwijze en trucs van cybercriminelen anno 2021. Het perspectief van de aanvaller overbrengen zodat je het nut en de noodzaak van de verdediging in zult zien.

Ezra Windhorst
Jan Adriaanse
Jan Adriaanse

Prof. dr. Jan Adriaanse is als hoogleraar turnaround management verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Leiden Law School, onderdeel van de Universiteit Leiden. Hij is daarnaast partner bij BFI, een corporate finance bureau in Amsterdam gespecialiseerd in oorzakenonderzoeken, bedrijfswaarderingen in geschillen en turnaround advisering. Jan heeft ruim twintig jaar ervaring als adviseur, onderzoeker en spreker op het gebied van zwaar weer ondernemen.

Jan Adriaanse
Merlijn Gillissen
Merlijn Gillissen

Merlijn Gillissen heeft econometrie gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na zijn afstuderen in 1993 heeft hij onder andere een aantal jaren als wetenschappelijk medewerker gewerkt bij de VU en het CPB, waar hij onderzoek heeft gedaan naar beslissingsmodellen en scenariodenken. Door zijn inhoudelijke kennis en praktijkervaring weet hij deelnemers een unieke smeltkroes van inzichten en toepassingen aan te bieden. Zijn visie en standpunten omtrent resultaatmanagement brengt hij met opvallende gedrevenheid en humor. Merlijn is tevens auteur van het boek “Van Ambitie naar Succes, resultaatsturing in theorie en praktijk” en tientallen artikelen op het gebied van managementinformatie en besturing.

Merlijn Gillissen
Marco de Jong
Marco de Jong

Marco de Jong is mede-oprichter en CEO van Experience Data. Experience Data houdt zich bezig met inspirerende projecten op het gebied van Big Data. Voor hij bij Experience Data ging werken was Marco directeur bij Data to Insight en werkte hij als senior manager bij EY. Marco heeft een passie voor het praktisch vertalen van de mogelijkheden van data naar organisaties. Hij weet als geen ander hoe je de business betrekt bij projecten op het gebied van Big Data en kan putten uit een schat aan ervaring.

Marco de Jong
Jean Gieskens
Jean Gieskens

Jean Gieskens studeerde accountancy en bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 2001 is hij werkzaam als zelfstandig financial analist & planner waarbij hij zich met name toelegt op de verbinding tussen financiële en bestuurlijke processen. Binnen het financieel management is hij gespecialiseerd in het credit-, cash- en treasury management. Jean is kerndocent aan het TIAS, lector Finance aan de UvT en docent aan diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en Vlaanderen.

Jean Gieskens

Kosten:

Open Inschrijving

De kosten voor deelname aan 2 virtuele sessies naar keuze bedragen 350 euro exclusief btw. Je kunt kiezen uit de bovenstaande 8 onderwerpen. Deelname aan de 2 virtuele sessies levert de 4 PE-uren op voor het verplichte thema continuïteit. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname voor de 2 sessies die je hebt gevolgd.

Incompany

Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Continuïteit | Verplicht thema NBA 2021 | Ticket 4 PE-uren | 2 virtuele PE-workshops naar keuze

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Bevestig a.u.b. dat u geen robot bent.

Vul hieronder je gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat je het inschrijfformulier hebt verstuurd ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt dan per omgaande een bevestigingsmail van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.

Naam training: Continuïteit | Verplicht thema NBA 2021 | Ticket 4 PE-uren | 2 virtuele PE-workshops naar keuze

Type: de virtuele continuïteitsweken

Kosten: € 350 excl. BTW

Datum training: 15 november 2021 - Keuze uit 8 virtuele sessies van maandag 15 november t/m vrijdag 26 november 2021


  Selecteer jouw 2 onderwerpen & datums:

  Turnaround Management: sterker uit de COVID-19 crisis

  Donderdag 18 november - ochtend van 10:00 tot 12:00 uurDinsdag 23 november - ochtend van 10:00 tot 12:00 uur

  Alternatieve investeringsmethodes voor SDG doelen

  Maandag 15 november - ochtend van 10:00 tot 12:00 uurDinsdag 23 november - middag van 14:00 tot 16:00 uur

  Van Diagnostic Control naar Predictive Control

  Dinsdag 16 november - ochtend van 10:00 tot 12:00 uurMaandag 22 november - middag van 14:00 tot 16:00 uur

  Sustainable strategy en de rol van finance

  Dinsdag 16 november - middag van 14:00 tot 16:00 uurDonderdag 25 november - ochtend van 10:00 tot 12:00 uur

  Effectiever in Risicomanagement

  Woensdag 17 november - middag van 14:00 tot 16:00 uurVrijdag 26 november - ochtend van 10:00 tot 12:00 uur

  Trends in Cyber security

  Maandag 15 november - middag van 14:00 tot 16:00 uurDonderdag 25 november - middag van 14:00 tot 16:00 uur

  Scenario Planning

  Woensdag 17 november - ochtend van 10:00 tot 12:00 uurMaandag 22 november - ochtend van 10:00 tot 12:00 uur

  Data Analytics

  Vrijdag 19 november - middag van 14:00 tot 16:00 uurVrijdag 26 november - middag van 14:00 tot 16:00 uur


  Vragen? Bel 020 672 1371