masterclass

Credit Risk Management en voorspellend vermogen

Download Brochure Direct inschrijven
09
OKT 2018
Credit Risk Management en voorspellend vermogen

NBC Congrescentrum, Nieuwegein

Wat houdt deze masterclass in?

Over slechts enkele jaren zal de basis van het vakgebied Credit Management radicaal anders ingevuld worden. Trending topics hierbij zijn Voorspellend Vermogen, Big Data, Credit Scoring,  Artificial Intelligence en Machine Learning. Hoe past u deze nieuwe ontwikkelingen toe in uw organisatie? Wat levert het nu en uiteindelijk op?

In deze filevrije Masterclass ontdekt u hoe uw organisatie deze ontwikkelingen kan implementeren en beheren, zodat u als credit management professional goed voorbereid de sterk veranderende toekomst in kan.

Wat leert u tijdens deze masterclass?

U komt direct meer te weten over de evolutie van intelligente data, IT en de impact op de bedrijfsprocessen binnen het vakgebied Credit Risk Management. U leert aan de hand van voorspellende indicatoren hoe uw eigen interne data u direct geautomatiseerd bruikbare business informatie verschaft.

Vier topspecialisten geven u in een middag inzicht in de toekomst van Credit Management. In duidelijke en begrijpelijke taal. Vanuit een helder inzicht in wat Risico Management, Credit Scoring en voorspellende modellen inhouden voor een moderne Credit Manager, wordt u meegenomen in een voorspelbare wereld die u voorbereidt op het verkleinen van risico’s door het innen van facturen in een zo vroeg mogelijk stadium.

Uw eigen opgeschoonde historische klanten- en factuurgegevens kunnen nu voorspellen wie er werkelijk als eerste, of waarschijnlijk nooit zal gaan betalen. Op een veel eerder moment in de tijd kunt u proactief en gericht acties ondernemen, wat de kans op correcte betaling zal vergroten.

De impact van een dergelijke werkwijze is duidelijk; sneller incasseren bij de juiste debiteur geeft een belangrijke positieve impact op de DSO. Dit is in sommige gevallen zelfs binnen een jaar haalbaar.

U kunt direct aan de slag met de inhoud van deze Masterclass in uw dagelijkse praktijk. De werkdruk en werkverdeling kunnen daarbij veel efficiënter op elkaar afgestemd worden. U begrijpt hoe u de uitkomsten toepast in uw Collections-processen, afgestemd op de hoogste prioriteiten.

Voor wie is deze masterclass bestemd?

Deze Masterclass is bestemd voor credit management en financial professionals. Deelname aan deze cursus levert u zeker voordeel op indien u werkzaam bent in een van de volgende functies:

 • Financieel manager
 • Credit Manager
 • Hoofd debiteurenbeheer
 • Hoofd administratie
 • Controller

Hoe ziet het programma er uit?

13.30 – 14.00  Ontvangst en registratie

De kracht van voorspellen

Door: Drs. Rob Berting (dagvoorzitter)

Risk Appetite en de context binnen Credit Risk Management

 • Wat wordt nu echt onder goed Risk Management verstaan?
 • Hoe bepaal je de Risk Appetite voor je organisatie
 • De link tussen corporate Risk en Credit Risk, Big Data en voorspellend vermogen

Door: Dr. Vijay Gangadin

Strategisch kiezen voor Risk based Credit Management

 • Welke principes zijn key in het bepalen van je richting voor excellent Credit Management?
 • Hoe ontwerp je vervolgens de uitgangspunten van Risk Based Credit Management?
 • Profiteer van dynamische Credit Scoring door efficiënt gebruik te maken van eigen factuurdata via nieuwe nu reeds beschikbare technologieën.
 • Behaal direct (financiële) voordelen via deze Credit Scorecards met voorspellend vermogen door zelf gesegmenteerd processen in te richten aan de hand van de uitkomsten.

Door: Roland ten Pas

Credit scoring en modellen met voorspellend vermogen

 • Hoe werkt Credit Scoring in de praktijk?
 • Welke variabelen leveren voorspellend vermogen op?
 • Hoe leiden uitkomsten tot een score?
 • Welke expertise heb je nodig om aan de slag te gaan binnen uw organisatie?

Door: Joris Peeters Msc

Praktijkoefening: Let’s build a scorecard met voorspellend vermogen 

We nemen u mee in een praktische toepassing van het software platform QuantQollect. De uitkomsten geven met behulp van Scorecards uit interne factuurdata direct inzicht wie het eerst gaat betalen en wie uiteindelijk niet. Beslis vervolgens zelf hoe u in de toekomst met efficiëntere workflows wilt profiteren van direct financiële impact. Denk hierbij aan beschikbaar werkkapitaal en een lagere DSO.

17.30  – 18.00  Afsluiting & One for the Road

Uw sprekers:

Rob Berting

Rob Berting heeft ruim 30 jaar internationale ervaring in de IT-wereld als commercieel verantwoordelijke bij o.a. Exact, Logica en Dun & Bradstreet Benelux. Naast docent en coach op diverse universiteiten (o.a. Nyenrode) draagt hij nu als managing partner van Quantforce Software bij aan de introductie van een software-platform met voorspellende informatie vanuit eigen klantdata. Ideaal voor de Credit Manager die echt wil weten wie als eerste of nooit gaat betalen in de toekomst.

Rob Berting
Roland ten Pas

Roland ten Pas is al ruim 30 jaar werkzaam in Credit & Financial Management als ondernemer, interim-manager, consultant en trainer. Hij heeft met ervaren ondernemerschap en zijn multidisciplinaire aanpak meer dan 100 organisaties geholpen om financieel en organisatorisch beter te presteren. Met zijn bedrijf helpt hij credit-managers van B2C en B2B organisaties, maar ook toeleveranciers in de markt, met uiteenlopende vraagstukken rondom het vakgebied Credit Management en aanverwante gebieden. Daarnaast start hij zelf ook nieuwe bedrijven, al dan niet samen met anderen, die innovatieve nieuwe producten of diensten bieden.

Roland ten Pas
Vijay Gangadin

Vijay Gangadin is global chairman van het CRO institute, Partner en Boardroom Advisor bij het strategisch adviesbureau S&V. Hij is thought leader op het snijvlak van strategische en risicomanagement vraagstukken en gepromoveerd op het onderwerp Risk Management - Risk Appetite. Hij is associate professor aan diverse (internationale) Business Scholen en motivational speaker op (inter)nationale congressen.

Vijay Gangadin
Joris Peeters

Joris Peeters werkt al ruim 20 jaar binnen het vakgebied van credit Risk Management. Als afgestudeerd specialist in econometrie, AI (neurale netwerken) en marketing werkt hij nu als Chief Data Scientist en Strategic Consultant bij Altares-Dun&Bradstreet Benelux. Hij is verantwoordelijk voor het uitwerken van op maat gemaakte oplossingen voor credit risk management bij diverse (internationale) beursgenoteerde klanten. De focus ligt hierbij steeds op het beter en intensiever gebruik van data om voorspellende informatie te kunnen gebruiken voor optimale business beslissingen.

Joris Peeters

Kosten:

Open Training

De kosten voor deelname aan deze filevrije, eendaagse praktijkgerichte training bedragen 395 euro per persoon exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, koffie/thee, fris en een borrel na afloop.

Incompany Training

Het is ook mogelijk om deze training op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nl

Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Naam cursus: Credit Risk Management en voorspellend vermogen

Type: Incompany

*

*

*

*

*

*

Inschrijven

Vul hieronder uw gegevens in en klik op 'Printen'. De velden met een * zijn verplicht. Nadat u het inschrijfformulier geprint en ondertekend heeft, kunt u het ons per post, fax of per mail (gefotografeerd) toesturen. Na het versturen bent u definitief ingeschreven. U ontvangt een bevestiging met factuur.

Naam training: Credit Risk Management en voorspellend vermogen

Type: Open training

Datum training:

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Bij inschrijving verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden

Vragen? Bel 020 672 1371